Emma Barremyr

Emmas kryddiga pumpasoppa med sötpotatis och kokos

Hej vänner ♥

Som jag har längtat efter att få laga PUMPASOPPA de senaste dagarna!

Jag vet inte vad som flög i mig, men jag fick bara ett sånt otroligt sug efter just soppa med pumpa i. Kanske är det för halloween som är på ingång? Kroppen visar det tydligt iallafall och framför mig såg jag bilder på  den färgglada soppan och ingredienserna jag ville experimentera med!

Pumpa tillsammans med kokosmjölk och sötpotatis är de hemliga ingredienserna som gör den alldeles krämig, len, söt, kryddig, färgglad och helt perfekt, ja precis PERFEKT!

Mumma 😀

img_6271 img_6276 img_6273

 

Ingredienser (3-4 personer):

 • 1 butternutpumpa
 • 2 stora sötpotatisar
 • 2 dl kokosmjölk
 • Vatten
 • Örtsalt
 • Pepparmix
 • Chilipulver
 • Spiskummin
 • Vitlökspulver

Dela pumpan på mitten och gröp ur kärnorna och lägg i en skål. Skär bort skalet från pumpan och dela sedan köttet i bitar och lägg i en stor kastrull. Skala sötpotatisarna och skiva ner även dem i kastrullen. Fyll på med vatten så att pumpa och potatis täcks. Koka dem sedan mjuka, häll bort vattnet och stavmixa till en puré. Häll på kokosmjölk och kryddor  efter smak och späd ev. med vatten till önskad konsistens. Jag gillar att ha den mer matig och hade knappt i något vatten alls.

Servera soppan med fetaturkisk yoghurt (fetaost + turkisk yoghurt) och rostade pumpakärnor (recept kommer imorgon).

Ät och njut!

 

img_6282 img_6286

 

 

Absolut en soppa ni måste testa under Halloween! Kanske som en förrätt till middagen?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellen

  Hej Emma!
  Idag gjorde jag denna soppa till middag och himmel vad gott det var! 😀 Snabblagat dessutom! Tack för receptet 🙂

 2. Ellinor

  Sötpotatis är en evig basvara hemma, men nu senaste veckan har även jag haft ett sug efter ”kusinen”(?) pumpa så igår när jag var och handlade köpte jag med mig två stycken butternut hem. Får se om det blir soppa eller paj till fredagens bjudlunch…
  Kram

 3. Anna . P

  Spännande! Har länge varit nyfiken på just butternutpumpa, men inte riktigt kommit till skott att tillaga den. Men nu kanske det kan bli av då! 🙂 Får se vad helgen har att bjuda på… Ser fram emot receptet på de rostade kärnorna med!

 4. Alexandra

  Köpte hem en butternutpumpa förra veckan bara för att den var billig i affären men har inte kommit på vad jag ska göra med den 😛 Men nu vet jag! 😀

stats