Emma Barremyr

Hej måndag!

God morgon måndag och alla fina bloggläsare ♥

Det har varit långa jobbpass i helgen och allt har gått i ett. Jag slutar alldeles straxt för den här helgen och ska då hoppa på tåget ner till stan för en ”halvledig” dag hemma i lägenheten. Jag kommer beta av lite PT-onlinejobb under tågresan ner, men sen ägna resten av dagen till mig själv (och bloggen såklart, som fått vila hela helgen :p) och ladda för en fullspäckad vecka med jobb och annat kul! Jag ser fram emot att komma hem till mitt eget igen, kramas med min älskade och bara vara för ett slag – viktig mental återhämtning efter en helg med massa jobb!

På jobbet har det i vanlig ordning ätits massa mat. Jag är väldigt glad att jag kan ha de rutinerna jag har på jobbet eftersom jag mår allra bäst när jag får äta varannan eller var tredje timme! Efter morgonrutinerna är det alltid 11-fika, sen lunch runt 13.00, fika/ mellis igen runt 16.00, middag vid 18.00 och kvällsmat vid 20.00. Ofta tränar jag på morgonen innan ett långpass och då äter jag alltid en liten frukost innan träningen vid 6.30 och sedan frukost igen vid 9.00 innan jobbet. Ja, så ser en vanlig matdag ut för mig för det mesta och det blir mycket mat som ni förstår, men jag klagar inte – jag älskar ju att äta!

Nedan ser ni två varianter av 11-fika. Den till höger är från i fredags och den till vänster är från igår, söndag. Två stora favoriter i olika varianter – sötpotatis och persimon.

bbeb806237d111e382bc22000ab69bc4_8
Till vänster – microbakad sötpotatis med keso, jordnötssmör och kanel
Till höger – fruktfat med persimon och kiwi + råa frukt och nötbollar med kokos

 

Har ni testat att baka sötpotatis i micron och äta med keso, jordnötssmör och kanel?

Om inte rekommenderar jag er att testa – ett snabbt, enkelt och mättande mellanmål. Det är bara att tvätta potatisen och sedan hacka hål i den med en potatissticka och micra på full effekt tills den mjukar. Hur länge det tar beror på hur stor potatisen är. Sen skär du ett kors i potatisen och fyller den med keso och jordnötssmör – eller något annat gott som du gillar (dock är kombon med keso, jordnötssmör och kanel underbar)!

Persimonerna är verkligen underbara just nu – älskade frukt vad du kommer ätas den närmaste tiden ♥

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna . P

    Va spännande med sötpotatisen! Är det lite som när man gör bakpotatis i micron då? Kan man tänka lite samma minuter för samma storlek på potatisarna? Alltså en sötpotatis som har ungefär samma storlek som en bakpotatis tar lika lång tid i micron?

    Måste iaf testa! 🙂
    Tack för alla goda & roliga mat-recept!

    1. Emma

      Jag har faktiskt aldrig gjort bakpotatis i micron, men jag skulle tro att det är typ samma 🙂 Min sötpotatis var lite större än en knytnäve och tog typ 8 minuter att bli mjuk 🙂 Men testa – är jättegott!

  2. Maria

    Åhh! Åt microbakad sötpotatis till lunch efter ett härligt gympass idag! Till den hade jag en god tonfiskröra med kvarg och mango-curry krydda i + en stor god sallad och frukt! Såååå gott!!! 😀

    1. Emma

      Men gud så gott, ska nog också ta och testa det i fler varianter – mango och curry är en väääldigt bra kombo! Tack för tipset 🙂

stats