Emma Barremyr

Efter operationen

Hej vänner ♥

Tack för era fina kommentarer ♥ Det känns så himla bra att höra att jag inte är ensam om att gå igenom det här och att ni uppskattar att jag skriver om det!

Operationen var snabbt över och jag mår helt okej just nu. Jag sov mig igenom hela ingreppet (fick narkos) och blev väldigt bra behandlad både före och efter operationen – skönt då jag har varit ganska spänd och orolig över hela grejen. Finns det någon gång i livet som man känner sig så blottad och utsatt som i en gynekologstol? Jag kan inte komma på en enda gång och tyckte därför att det var skönt att få sova.

Att få narkos var självvalt. Om jag hade velat hade jag kunnat göra en vaken operation med lokalbedövning, men jag valde bort det helt enkelt för att få en positivare upplevelse av det hela. När jag kom till avdelningen fick jag direkt två alvedon (smärtstillande) och 1 postafen (mot illamående) och på operationsbordet fick jag ett morfinliknande ämne mot smärta intravenöst (snurrade till lite härligt) innan de satte in narkosen.

När jag vaknade upp var jag trött och slö, men har inte haft något ont alls. Jag vaknade till ganska fort och fick åka hem efter en vaken timme när jag fått i mig lite att äta och dricka.

För mig var det första gången på ”operationsbordet” och samtidigt som det var läskigt var det även lite spännande. Det som var mest spännande var all utrustning. Intressant fakta från operationsbordet var att syremättnaden i blodet låg på 100%, vilopulsen på 39 slag/ min och blodtrycket 105/ 62, vilka alla är väldigt bra värden. Intressant fakta? Ja, är man träningsnörd så är man, hehe. Jag har faktiskt aldrig tagit min vilopuls på riktigt någon gång så det var faktiskt lite roligt att se vad den låg på!

Nu har jag blivit ordinerad vila de kommande dagarna för att ge såret en chans att läka. Då förstår ni kanske att det inte blir någon Idre-resa i helgen. Jag känner mig jätteledsen över det och fick faktiskt tårar i ögonen när doktorn sa att jag var tvungen att stanna hemma. Jag som har LÄNGTAT så mycket efter fjället! FJÄLLET ♥ Jag har längtat efter luften, naturen, utsikten, lugnet, stugan, myset, kärleken och semester… Åh!

Men det blir det inget med! Nu får jag nöja mig med kärlek här hemma i lägenheten, men med kärlek klarar jag mig ganska långt måste jag få säga! Kärleken är ju det allra viktigaste ♥ Kanske, kanske kan vi åka upp till stugan i oktober istället, om inte snön hunnit falla då. Ni kan väl hålla en tumme? 🙂

Efter operationen åkte jag och mamma hem till lägenheten. Där blev jag bortskämd och serverad te, scones och citrusfrukt, mums! Till sconesmyset blev det film i form av Mamma Mia – bästa ”piggauppfilmen” ever!

Nu mår jag toppen och det konstigaste av allt är väl kanske att jag måste vila fast jag mår bra. Ligga still med energi går inte riktigt ihop i min hjärna? Okej, lite tröttare än vanligt kanske jag känner mig, men inget att klaga på! Fast jag får väl passa på att utnyttja läget – bli ompysslad, serverad mat och kanske be om liiiite massage ikväll (det är jag väl värd, hihi :p).

Nu ska jag fortsätta med min vila. Roar mig med bra ”vilaaktiviteter” som att se på gamla foton, läsa inspirerande bloggar, kolla på serier, dricka te, äta choklad och mysa med mamma ♥

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Amanda Molander

  åhh vilken snäll och härlig mamma du har! låter som en toppendag med dessa mysiga viloaktiviteter.. sånt som behövs ibland! skönt att höra att operationen gick bra och att du mår bra, det kan vara riktigt läskigt med sånt..
  kram på dig fina och otroliga Emma, du inspirerar mig till tusen!

  1. Emma

   Ja hon är en riktig guldklimp 🙂 Tack för din kommentar, det värmer och glädjer mig att jag inspirerar, det är precis det jag vill göra <3

 2. Sandra

  Fina Emma! Vad skönt att det gick bra. Obehagligt med operationer, men bra att du gjorde det. Sköt om dig och unna dig en massa mys och gottigheter!

 3. ninni

  Så skönt att det gick bra! Hoppas du känner dig ordentligt utvilad snart. Sköt om dig massor och tack för en superblogg! Kram!

 4. fruwidlund

  Vad jag har tänkt på dig idag, vilken tur att det gick bra! Oavsett orsak tycker jag att det känns lite läskigt med operationer och att bli nedsövd. Men tur att Sverige ser ut som det gör, där de flesta operationer går fint. 🙂

  Njut av vilan och ompysslandet! Har tänkt kolla på Mamma Mia i flera veckor nu, ikväll kanske är kvällen det händer för mig. 🙂

  Ta hand om dig, kram!

  1. Emma

   Fina du, tack! Ja det är ganska obehagligt, men som du säger, tur att vi bor i Sverige där det mesta är säkert! Ska absolut njuta av att vila och bara vara, ibland kan det vara nog så bra! Hoppas du fick en fin Mammamiakväll, hihi! Kram på dig <3

 5. Veronica

  Skönt att höra att allt gått bra! 🙂

  Har du några bloggtips förresten? Skulle behöva lite påfyllnad… sitter och väntar på att min bebis ska titta ut och jag har ganska långtråkigt 😉

stats