Emma Barremyr

Kärlek till benen

Hej vänner ♥

Favoritpasset i gymmet är helt klart ben.

Eftersom jag springer endel (2-3 gånger i veckan) finns det inte plats för mer än ett benpass per vecka i mitt träningsschema. Plats för återhämtning och vila är också viktigt, och därför är ”benträning” (i form av styrka och löpning) varannan dag ett bra upplägg (då får benen vila varannan dag)! Ett benpass i veckan gör det också extra roligt när jag väl får köra det – jag går ju alltid och längtar! Om jag hade kört det fler gånger i veckan kanske det inte alls hade varit lika kul…

benpass1

Idag fokuserade jag på uthållighetsstyrka (3-5 set x 15-20 reps på varje övning) och övningarna som gav mina ben kärlek var ( / = superset eller triset):

Därefter stretch i form av Happy hips med Johanna AnderssonYogobe. BRA PASS och en överlycklig Emma!

benpass

 

Vad tränar ni idag?

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kat

    Älskar att köra ben! Blir lite avis nu, jag får såååå ont i knäna nu för tiden, vad jag än gör? (Går, springer, benpress, knäböj, utfall osv). Jag blir liksom så TRÖTT i knäna. Vet du vad det kan bero på? Om man kan träna upp detta på nåt speciellt sätt? Vet att jag borde gå till sjukgymnast/naprapat eller något men jag är såå less på min kropp nu eftersom den verkar vara urless på mig! 🙁

    1. Emma

      Om din kropp säger ifrån är det viktigt att du lyssnar på den! Jag tycker att du tar kontakt med en sjukgymnast på direkten! Då kan du få hjälp med dina problem och förhoppningsvis få veta vad osm är fel! Lycka till finis!

  2. Molly

    Hejsan Emma! Här kommer jag igen med en av mina långa frågor hehe! 😀
    Jo nu har jag en fråga som handlar om lite samma sak. Svett och träningsvärk nämnligen.
    Vi börjar med att det är så, att under mina styrkepass så svettas jag ALDRIG! Jag menar verkligen det! Aldrig! ( däremot under kondition kan jag bli en ända stor svett fläck! ) Hur hårt och intensivt jag än kör blir jag bara lite rödblommig och ev. väldigt varm, men aldrig svett! Och jag vill ju svettas!
    Så undrar om jag gör något fel eller om det är vanligt att det är så?

    Sen har jag i stort sett samma fråga om träninvsvärk, för det får jag nästan aldrig heller! Även om jag varierar mina övningar/set/reps osv,i stort sett hela tiden, även tyngden så får jag ingen värk! Jag tar ut det allra sista som finns kvar nästan jämt, men for ingen värk efter haha 🙁 Är det också vanligt?
    Börjar nästan bli orolig, känns som att träningen inte tar någonting när jag inte får någon respons av den! 🙁

    Som vanligt är jag suuuuuuuupertacksam för svar! Och upprepar igen om att du är världens mest fantastiska, härligaste, sötaste, bästa och underbaraste tjej som existerar! Puss!

    1. Emma

      Hej Molly! Det jag funderar på är om du tränar FÖR mycket, så att kroppen aldrig får chans att vila? Jag säger inte att det är så, men det kan vara en orsak till varför du inte får träningsvärk. Du skriver också att du inte får någon respons, vilket är ett tecken på att du kanske tränar för mycket utan vila. Lägg in några extra vilodagar så hoppas vi att träningsvärken kommer tillbaka.

      Vad gäller svett under styrkepass så är det ju så generellt att pulsen inte är lika hög som vid konditionsträning, vilket gör att vi inte svettas lika mycket, helt enkelt 🙂

      Lycka till sötis!

  3. Saga

    Åååh! Emma, du sprider så himla mycket glädje. Din blogg är helt fantastisk, dina recept är tokbra och din positiva inställning till allt smittar liksom av sig.
    Jag är en tjej på 13 år och hoppas med hela mitt hjärta att jag blir som dig när jag blir stor. Du är min förebild, verkligen. Tack, tack, tack för allt du ger mig dagligen!<3

    Kärlek till dig!
    Kram Saga

stats