emmabarremyr

Emma Barremyr

Elin undrar

Hej Emma! Jag äter bra och tränar bra. Jag har som mål att få större armar, rumpa och synliga abs. Dock är jag lite orolig för att mina bröst ska ”försvinna”. Är det möjligt? Om ja, hur ska jag göra för att inte riskera att dom ska ”försvinna”?

Först och främst – om du får behålla dina bröst eller inte är svårt för mig att säga då det är genetiskt betingat. Vissa kan träna hårt och bli ganska platta (jag är ett exempel) medan andra kan vara riktigt tränade med stora bröst. Bröst består till störta delen av fett, så om du tappar i fettprocent kommer troligtvis brösten bli mindre, men för det behöver de inte försvinna helt och hållet.

Synliga magmuskler är något många tjejer har svårt för att uppnå utan stäng diet och låg fettprocent. Vissa har det naturligt, men för många av oss är det just runt magen som det extra fettet sitter. Det går självklart att få bort, men risken är att även brösten blir mindre då. Så att få fram absen och inte bränna fett blir lite motsägelsefullt. Men som sagt – hur det är beror helt och hållet på dina gener.

Konditionsträning i kombination med styrketräning bränner mer fett än vad endast styrketräning gör. Så genom att inte lägga så mycket fokus på konditionsträning, utan mer styrketräning kan du minska risken att “förlora” brösten.

Bra mat och regelbunden träning ger fina resultat i längden. För att kunna bygga muskler och inte gå ner i vikt behöver du äta mer energi än vad du gör av med. Tillsammans med bra mat är det också viktigt att du varierar din träning och har roligt på vägen!

Som avslut vill jag bara säga att jag inte tror att du kommer förlora dina bröst helt och hållet. De kan säkert bli mindre, men vem säger att inte det är snyggt? Våga älska dina bröst, oavsett om det är stora eller små – du är ju du vacker, speciellt och unik oavsett, kom ihåg det!

takecare

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats