Emma Barremyr

Att ta vara på rester!

Hej vänner ♥

Att slänga bort mat kan vara något utan det värsta jag vet! Det gör ont i själen på mig!

Jag sparar därför på precis allt och försöker att få till härliga måltider av rester som blir över. Det går alltid att få ihop något gott och det behöver ju inte vara svårt eller komplicerat. Ofta behövs det någon komplettering, så bara för at det inte blir en hel matlåda av resterna behöver det inte vara bortkastat, ellerhur?

Här ska ni få ett tips!

Förra veckan åt vi lammfärsbiffar i kokossås med hirs och det blev både sås och hirs över. Till lunch dagen efter blandade jag därför ihop hirs och sås med ägg och lite fiberhusk som jag sedan stekte plättar av. Plättarna serverades med stekt kalkonbacon, machesallad och råriven morot!

Enkel och väldigt god lunch där jag tagit vara på rester!

IMG_7489 IMG_7493IMG_7492

 

Hur tänker ni kring att slänga mat? Tar ni reda på rester?

Är väldigt nyfiken, så berätta gärna!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie Lundqvist

    Hej Emma!
    Jag, precis som du avskyr att kasta mat. På min blogg har jag just publicerat ett inlägg med ett recept på en paj som går variera i oändligahet beroende på vad som.finns i kylen, med en bas på överblivet kokt ris.
    Ha en trevlig helg! Kram

    1. Emma

      Den där pajen såg riktigt spännande ut! Kul med ris i skalen som omväxling, det ska jag testa! Tack för tipset 🙂 Kram

  2. Emelie Lundqvist

    Hej Emma!
    Jag, precis som du avskyr att kasta mat. På min blogg har jag just publicerat ett inlägg med ett recept på en paj som går variera i oändligahet beroende på vad som.finns i kylen, med en bas på överblivet kokt ris.
    Ha en trevlig helg!

  3. Alexandra

    Här hemma slängs det inte mycket mat. Visst ibland kan det ju hända att någon grönsak har hunnit ruttna i kylskåpet utan att man har hunnit märka det (speciellt ekologiska blir ju dåliga lite forta) men rester släng aldrig. Vi är dock inte lika fiffiga som du och komma på att man kan göra biffar t.ex vi hade nog bara värmt det som det var och lagt till någon ny proteinkälla. Mycket mat fryser vi ner också…vissa saker blir ju inte så goda av att frysa men min man han är inte så kinkig så han fryser å sen tar han det till matlåda nångång när det inte blivit mat över från middagen. 😀

  4. Minna

    Jag är faktiskt den i min familj som värnar mest om rester.. Hehe
    Häromdagen blandade jag i ett par vegetariska biffar i en sallad till lunch, vilket fungerar super 🙂

  5. Anonymisen

    I vårt hem kastas en massa mat helatiden! Allt från kanter på bröd, till lite bruna bananer.Det gör mig också ont att se maten slängas på det viset, och har försökt säga åt föräldrarna att de inte behöver slänga ätbar mat. Man kan ju till exempel göra ströbröd av brödkanter! Men det går inte hem riktigt, men då jag flyttar hemmifrånså ja då ska inget slängas! 🙂

    1. Ann-Christine Reimer

      Brödkanterna är ju godast!
      Vad gäller bananerna så föreslår jag att du skivar dem och lägger i en bunke hivar in i frysen – men ha i åtanke att frysen inte är en avstjälpningsplats. När du sedan är sugen på något gott tar du fram bananerna och mixar i halvfryst skick tillsammans med lite hallon eller kakao eller både och äter som glass.

stats