Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Sesampanerad halloumi med sötpotatispommes och en underbar sås

Publicerad,

 

Sötpotatis och halloumi är en gudagåva från ovan! Det är helt klart en av de BÄSTA kombinationerna jag vet och hemma hos oss är det en favoriträtt som hela familjen älskar. Kombinationen är god att ha i sallader, göra vegetariska biffar av, grilla, ha på pizza eller bara äta som det är.

När Elsa fyllde år för ett par veckor sedan firade vi med att ge henne sin favoriträtt till middag. Jag gjorde en variant med sesampanerad halloumi, sötpotatispommes och en underbart god sås med soltorkade tomater, basilika och fetaost. Och en fräsch sallad till såklart! Sluuuuuurp! Så fantastiskt enkelt och gott!

Gillar era barn också halloumi och sötpotatis? 

Om de gör det får ni inte missa den här goda middagen! Scrolla för recept!

 

 

Sesampanerad halloumi med sötpotatispommes och en underbar sås

Ingredienser 4 personer

 

Sesampanerad halloumi

200 g halloumi
1 ägg
1 dl vita sesamfrön
1 msk smör
1 msk olivolja

Skär halloumin i avlånga skivor. Vänd skivorna i lättvispat ägg och sedan i sesamfröna. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. När smöret fräser, lägg i halloumin. Stek på båda sidor tills den fått fin färg. 

 

Sötpotatisstripes:

300 gram sötpotatis per person
1-2 msk potatismjöl
Olivolja
Salt och peppar

Skala sötpotatisen och strimla den i lagom stora bitar. Lägg sötpotatisen i en bunke, pudra över potatismjöl och blanda runt. Lägg ut på en plåt, ringla över olivolja och strö över salt och peppar. Baka i ugnen på 200 grader till de blir mjuka, vilket beror lite på storlek.

 

Underbar sås med fetaost, soltorkade tomater och basilika

2 dl turkisk yoghurt
8-10 soltorkade tomater i olja
1/2 kruka basilika
100 g fetaost
Salt och peppar

Hacka soltorkade tomater och basilika. Skär fetaosten i små tärningar och blanda sedan ihop allt med turkisk yoghurt. Smaka av med salt och peppar.

 

 

Hoppas det smakar!

Kram / Emma.

2 Kommentarer

  1. Åh vad gott!! Älskade också den kombinationen innan jag slutade att äta mjölkprodukter ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *