Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Grillad pestokyckling med ädelostsås

Publicerad,

Finns nog få saker som slår känslan av att tända grillen när det börjar bli middagsdags såhär års. Det är så himla härligt nu på försommaren, när värmen smugit sig på och bjuder oss att äta maten ute i det fria!

Vi grillar och dukar upp middagsbordet ute på altan. Sedan sitter vi i skuggan och njuter. Ja, för maten smakar ju allra bäst där ute!

Vad lägger ni helst på grillen? Har ni några favorit på marinad? Dela gärna med er så ska ni få ett av mina bästa tips är nedan!

Varsågoda, det här kan vara en av sommarens godaste grilltallrikar!

Grillad pestokyckling med ädelostsås

Ingredienser till 4 personer

4 kycklingfiléer
1/2 dl pinjenötter
1 kruka färsk basilika
2 msk olivolja
1 dl riven parmesan
1/2 dl soja
1/2 dl olivolja
1 msk citronsaft
1 msk honung
1 msk kycklingfond
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 dl créme fraîche
70 g gräddädelost

Mixa ihop pinjenötter, olivolja, basilika och parmesan till en pesto. Blanda ut peston med resterande olivolja, soja, citronsaft, kycklingfond, honung, salt och peppar. Halvera kycklingfiléerna och lägg ner dem i en plastpåse tillsammans med marinaden. Lägg in i kylskåpet och låt stå över natten. Knåda dem lite med händerna då och då så att marinaden går in i köttet. Det går också bra att snabbmarinera några timmar, men det blir bättre desto längre köttet får ligga i marinad.

Gör såsen genom att koka upp créme fraîche och smula ner ädelost. Låt puttra i några minuter och smaka av med salt och peppar.

Grilla kycklingen och servera med ugnsrostade rotfrukter, ädelostsåsen och grönsaker!

Två andra goda grilltips!

> Sallad till grillat!

> Grillad sötpotatis!

Kram / Emma

2 Kommentarer

  1. Kanske vi skulle satsa på att äta när vi ska till Runnsjön nästa vecka?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *