Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Chiapudding

Publicerad,

Hej vänner ♥

Chiapuddingen slog igenom rejält förra året och nu görs det puddingar i alla dess olika former landat över!

Har ni testat att göra chiapudding än?

Själv gör jag det i perioder och har då en favorit som jag kör starkt på! 9 av 10 gånger gör jag min chiapudding på kokosmjölk som bas. Jag älskar ju kokos, så självklart tycker  jag att det blir godast så. Jag gör också gärna någon form av god kräm till – t.ex. på silkestofu för att den blir lite mer mättande och proteinrik då. Med frusen banan i krämen blir det som glass och hur lyxigt är det inte att äta en god pudding med glass liksom?

Det blir väldigt lyxigt, och igår var det precis en sån god och lyxig bägare jag åt till frukost!

2-23

 

Ingredienser:

  • 1 dl krämig kokosmjölk
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk chiafrö
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • 1 frusen banan
  • 1 dl silkestofu
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 tsk agavesirap
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 närve blåbär/ barabär

Blanda ihop kokosmjölk, vatten, chiafrö och pepparkakskrydda. Låt svälla en halvtimme eller under natten. Mixa frusen banan med silkestofu, jordnötssmör, agavesirap och vaniljpulver. Varva sedan chiapuddingen med tofukräm och blåbär.

Ät och njut av världens godaste bägare till frukost eller mellanmål!!!

 

Kram / Emma.

12 Kommentarer

  1. Mmm älskar chiapudding! Klarar dock inte av kokosmjölk smaken så jag gör min på havremjölk! En favorit är att blanda med hallon och lakritspulver.

    • Så olika det kan vara, själv älskar jag ju med kokosmjölk 😀 hallon och lakrits gillar jag också, men mer till efterrätt/ fredagsmys 😀

  2. Det går också lite i perioder för mig, men gjorde faktiskt en häromdagen som blev fantastiskt god.
    Blandade blåbär och hallon med Helhetshälsas gojibärspulver och linfröolja tillsammans med lite mandelmjölk och havregurt – hade kunnat ätit det dubbla (vilket jag också hade gjort om det inte varit för att jag spillde ut hälften i all hast hemma)
    Önskar dig en fortsatt fin fredag!
    Kram

  3. Vad menar du med krämig kokosmjöl? Kokosmjölk för mig är sån på burk som oftast står i asiatiska hyllan, är det sådan du menar? Sett flera bloggare som skrivit kokosmjölk, krämig kokosmjölk, kokosgrädde men jag hänger inte alls med.

  4. det ser ljuvligt ut 🙂 Måste testa. Sist blev jag inte alls nöjd med puddingen jag gjorde.

  5. bästa!!! älskar chiapudding! fick en färskpressad chia-juice idag, det var också en höjdare.

  6. Var finns silkestofun att köpa någonstans? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *