Emma Barremyr

Resplanerna

God morgon ♥

I mars skulle jag och Pelle egentligen åkt upp till Åre över en långhelg med några av hans vänner. Tyvärr har den helgen ställts in nu på grund av att Pelle måste åka på utbildning med jobbet hela den veckan. Vi har försökt pusslat om i schemat, men det funkar inte så vi fick alltså ställa in. Skittråkigt! Jag har aldrig varit i Åre tidigare, så jag hade verkligen sett fram emot att få komma dit, speciellt efter att ha läst om Saras liv där uppe. Men som tur är har vi ändå en vecka i Idre att se fram emot i april. Det är inte Åre, men det är skidsemester iallafall. Och jag ÄSLKAR Idre 🙂

Från en inställd resa till en resa som blir av. I veckan bokade vi ÄNTLIGEN flygbiljetter till Island och igår ägnade vi hela kvällen till att söka inspiration. Vi vet vad vi vill, och det är alldeles för mycket för de två veckorna vi ska vara där. Haha, såklart! Island åker vi till för att få uppleva äventyr och en fantastisk natur, och det finns ju så många vackra platser där uppe. Första veckan planerar vi att vandra i Hornstrandir (GOOGLA så ska ni få se något vackert!!!), sen vill vi hyra bil och köra runt och där måste vi planera vad vi ska prioritera. Golden circle är kanske turistigt, men ett måste såklart, även några dagar i Reykjavik vill vi ha.

2-22

Och när vi ändå pratar resor så kan jag meddela att vi har fler planer på gång. Hehe. Vi har ett bra tag haft planer på Nya Zeeland också. Det är sex år sedan jag var där nu och jag har ända sedan jag lämnade det landet haft en dröm om att åka tillbaka. Nästa år är vi i Thailand över jul och nyår, så när vi ändå åker runt hav jordklotet för två veckor kan vi lika gärna flyga vidare lite längre bort ett tag till. Vi har i stort sett bestämt oss för att göra så. Tanken är att hyra en husbil och resa runt en månad och igår beställde jag hem en guidebok för att hitta inspiration till en perfekt resrutt. Guideböcker is the shit – min bästa vän under resor! 

Ja ni. Det här är något jag ÄSLKAR! Att planera resor alltså. Det kommer bli ganska mycket det här året, men det känns ändå som det är nu vi ska passa på. Vi bor fortfarande väldigt billigt i en hyresrätt, vi har inga barn eller andra stora kostnader, så möjligheterna till att lägga pengar på resor finns. Det är prioriteringar alltså och om vi nu väljer att lägga pengar på dessa (ganska så dyra) resor kommer vi inte kunna lägga så mycket pengar på annat (typ shopping av kläder, prylar och liknande), eller spara på hög. Ja ni fattar. Jag vill bara inte att det ska låta glassigt, skrytigt och att vi på något sätt skulle vara rika, för det är vi inte.

Att resa berikar mitt liv med just LIV, och självklart vill jag skriva om det och inspirera er till att berika era liv också. Nu kanske inte ni är intresserade av just resor, men kanske har ni andra drömmar att följa? Vi kan alltid göra ett val och förmodligen när jag och Pelle skaffar hus och barn i framtiden kommer inte denna möjlighet att resa lika mycket att finnas. Nu finns möjligheten och därför tar vi vara på den ♥

 

Vart drömmer du om att resa just nu?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. frida

  Hej bästa Emma! Kom hem igår efter en månad på Nya Zeeland, var där med en kompis på en arrangerad ungdomsresa. Vi åkte buss runt hela landet och hann med både vandringar,äventyr och djurliv. Är 19 år och var till en början osäker på om jag skulle lägga ut så mycket pengar som det faktiskt kostade men såhär i efterhand, det var SÅ värt alla pengar i världen! Helt fantastiskt land och jag har träffat så många fina människor. Det gav definitivt mersmak och att resa är något jag kommer prioritera i framtiden, men nu är det precis lika skönt att komma hem! Ha det så bra, du är grym!

 2. Madde

  Det ska ni verkligen göra! Jag längtar själv efter att resa världen över, men vi har precis som du nämnde nyss byggt hus och en snart 3-årig son. Inget fast jobb och så heller för min del så får nu nöja oss med kortare trippar eller eventuellt nån charterresa! Så passa på! Även om inget slår att ha en egen familj och ett hem förstås 🙂 Vi funderar dock på en förlängd weekend på tumanhand i april till London eller Lissabon! resa är livet!

  1. Emma

   Jag förstår! Men hus och barn låter ju också så himla härligt! Och kortare trippar och charterresor har sin charm det med 🙂 Hoppas ni får ett härligt resår!!!

 3. Josefin

  Åh Nya Zealand är as nice! Är där på semester för stunden.. hann dock bara med nordön den här gången så har planer på att besöka sydön i framtiden. Åker hem till Australien på onsdag. Men har spenderat massa tid med att besöka karlns familj i Auckland och uppåt!

  Dock är drömresan USA och Canada!

  1. Emma

   Ååååh, underbart för dig! Jag längtar tills vi ska dit 😀 Hoppas ni får en fortsatt fin semester 😀 USA och Canada står på min lista med, finns ju bara sååå mycket att se i världen 😀

 4. minna

  Åå jag skulle vilja resa till många platser..
  Men just nu drömmer jag mig mest bort till Norge och dess vackra natur! Och den mysiga staden sanna Barbara i USA, 😀

  1. Emma

   Ja visst finns det 🙂 Norge är otroligt vackert! Vi var där i somras och det är en av de bästa resorna jag gjort 😀

 5. Amanda

  Jag gör en av mina drömresor i Asien nu med min bästa vän. Thailand, Kambodja, Laos och Vietnam (här är vi nu) är avverkade och snart väntar Thailand (var endast där en vecka i början), Malaysia och Singapore :D. Andra drömdestinationer jag inte varit på är Sydamerika, Nya Zeeland (och Australien). Vill gärna se Trolltunga och de efter inspiration av dig, Amsterdam i Holland m.m.. Vill resa lite överallt. Som dj säger berikar det verkligen ens liv 🙂

  1. Emma

   Åh så härligt det låter! Har ju själv varit där och rest och det är verkligen en dröm! Hoppas ni får en fortsatt fin resa 🙂

 6. Lisa & livet från den ljusa sidan

  Jag älskar att resa och prioriterar det väldigt högst. Det ger så mycket på så många plan!

  Precis som ni drömmer jag om Island, och åker dit i slutet av maj. Fatta stressen jag som är där bara 4-5 dagar?! Haha. Helt omöjligt att välja!

  Nästa långa dröm är lite oklart, men inte tillbaka till NZ förrän jag sett ännu mer av världen (vi åkte där med husbil och två små kids för 3 år sedan – det går att fortsätta resa, inte annorlunda men bara lite anpassat). Sydamerika (Peru) eller Sydafrika känns allra mest lockande.

  1. Emma

   Jag håller med, resor ger så mycket! Haha, ja 4-5 dagar var väl dåligt planerat 😉 Ni får se ut godbitarna och verkligen njuuuta av dem 😀 låter som härliga resdrömmar, finns så mycket att uppleva och se! Kram

 7. Victoria Östman

  Åh det låter så underbart! Älskar stt resa och det berikar verkligen mitt liv! Finns nästan inget bättre. Just nu drömmer jag om Australien, det har jag egentligen gjort i typ 10 år nu! Vill åka dit för att studera till personlig tränare på skolan Sunshine coast Tafe, vilket också är en dröm jag har, att bli personlig tränare alltså. Om allt känns rätt och bra så åker jag dit i januari nästa år. Hoppas på att det kommer bli ett äventyr för livet!

  Kram på dig vackra Emma!

  1. Emma

   Jag håller helt klart med dig 😀 Australien är fantastiskt, och att åka dit och utbilda dig till personlig tränare låter ju som en underbar dröm 🙂 Tycker verkligen du ska ta chansen och önskar dig lycka till fina Victoria! Kram

 8. Ellinor

  Nyss hemkommen från Hawaii med alla minnen fortfarande färskt i minnet är det klart att jag gärna fortsätter att drömma mig bort och planera inför nästa äventyr. Vi har fortfarande Paris att se fram emot i april och sedan någonting i sommar.
  Att åka bort så här i februari var nog det bästa jag gjort och nästa år funderar vi på Filippinerna. Drömmen om en längre vistelse i Australien och N.Z finnas också, men vi får se. Finns lite andra prioriteringar så som lägenhetsköp och jobb att ta i beaktande också. Men visst är det underbart att få drömma och framför allt planera. Håller med dig om värdet i guideböcker. Hawaiiresan bokades och ”studerades in” på bara tre dagar (lite galet spontant så här i efterhand kan tyckas), men så bra det blev. Nu är boken så där vackert sliten. Den minner om tiden som var och har placerats intill sina kompisar i bokhyllan hemma.
  Ser fram emot att följa med och läsa mer om era äventyr.
  Kram

  1. Emma

   jag förstår det! härligt att ni fick en skön semester i Hawaii denna tråkiga vinter här hemma 🙂 Låter som du har häliga resdrömmar! känns som att det inte går att drömma nog där 🙂 Hihi! kram

 9. Linda Orre

  Resa är ju underbart 🙂 vi har europacamping i maj att se fram emot, vi har precis strykit Italien från listan och bestämt att spendera mer tid i Frankrike framförallt kusten vid normandie.
  auschwitz vill jag besöka men jag vet inte varför. Det är ju inte för nöjes skull precis.
  Vet inte riktigt varför det känns viktigt…

  Sen har jag o maken en deal att han får åka motorcykel jorden runt med ethan hawke och jag drar på långresa med mina idoler i engelska top gear. Problemet är att få med dom andra på planerna hi hi 🙂

 10. Marie Andersson

  Det låter helt fantastiskt! Såväl Islandsresan som era övriga reseplaner och jag håller så väl med dig i det du skriver, jag tänker precis på samma sätt och vi ska verkligen ta vara på de möjligheter vi har här i livet och uppfylla våra drömmar om vi har möjlighet till det. Jag googlade på Hornstrandir och himmel vad vackert det såg ut att vara!

  Just nu funderar jag på en Parisresa i vår, jag har aldrig varit där men länge varit sugen på att se den staden, så varför inte 🙂 Fast nu blev jag ju lite småsugen på Island också, haha;)

  Ha det jättebra och hoppas ni får en härlig helg!
  Kram Marie

  1. Emma

   Ja det kan nog bli bra 🙂 Paris låter ju inte så dumt Marie! Och sen hoppas jag kunna inspirera dig ännu mer med Island efter vår resa dit, hihi 🙂 kram

stats