Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Auberginepiccata med tomatsås och hirs

Publicerad,

Jag älskar verkligen aubergine! Både kycklinglasagnen, den ugnsgratinerade auberginen med lamm och halloumiburgaren med aubergine tillhör mina favoriträtter!

Och nu har jag fått ytterligare en favoriträtt med aubergine, nämligen auberginepiccata med tomatsås och hirs! Vi åt det förra veckan och jag blev förälskad direkt.

Det är en vegetarisk rätt som känns fräsch, men samtidigt mättande. Jag älskar konsistensen på auberginen som liksom gifter sig i munnen tillsammans med ostsmaken från parmesanen! Ja ni hörde rätt – det är parmesanost i!

Så jäkla gott, och samtidigt ett hälsosamt och hyfsat billigt middagsalternativ!

Auberginepiccata med tomatsås och hirs

 

Ingredienser (4 personer):

500 g aubergine

100 g riven parmesan

4 ägg

780 g krossade tomater

4 msk tomatpuré

1 msk dijonsenap

1/2 dl soja

1 msk kokossocker

2 msk rödvinsvinäger

2 msk olivolja

1 kruka oregano

Salt och peppar

2 dl hirs

Skär auberginen i 1 cm-tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt vila ca 10 min så att de släpper vätska. Koka hirs enligt anvisningen på paketet. Vispa lätt ihop ägg och parmesan. Torka aubergineskivorna torra och doppa i smeten en i taget. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 2 min per sida.

Koka ihop krossade tomater, tomatpuré, dijonsenap, soja, kokossocker, rödvinsvinäger, olivolja och hackade oregano och låt sedan puttra på svag värme i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

 

Hoppas det smakar!

Kram / Emma.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *