Emma Barremyr

Halloumiburgare med aubergine och hemgjord pesto

IMG_1167

Hej vänner ♥

Jag älskar att laga mat med aubergine, den blir ju så saftig och god vid tillagning!

Tyvärr glömmer jag lätt bort denna fantastiskt goda grönsak och det kan ibland gå flera månader innan jag äter den igen. Undra varför? Det måste det bli ändring på! Den är ju t.ex. alldeles underbart god att grilla, så det ska jag göra ofta i sommar!

För ett par veckor sedan gjorde vi en spännande och god halloumiburgare med just aubergine som toppades med en hemgjord pesto.

MumsMumsMums!!!

Jag bakade även mitt proteinrika kesobröd som jag sedan serverade som hamburgerbröd! Rekommenderas varmt – det blev både mättande och väldigt gott!

IMG_1179 IMG_1162

Halloumiburgare med aubergine och hemgjord pesto

Ingredienser (4 personer):

  • 1 aubergine
  • 1 förpackning halloumiburgare á fyra skivor
  • 1 kruka basilika
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • Smör till stekning
  • Salt och peppar
  • 4 hamburgerbröd
  • Tomat, gurka, sallad och paprika till servering

Mixa basilika, solrosfrön och olivolja i en mixer. Blanda sedan ner parmesanost för hand, smaka av med lite salt och ställ in i kylen tills det är dags för servering. Skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor och stek dem sedan i en rejäl klick smör. Salta och peppra efter smak. Stek sedan halloumin gyllenbrun på båda sidor. 

Rosta hamburgerbrödet och toppa sedan ena brödhalvan med aubergine, halloumi, pesto och skivad tomat. Lägg på resterande brödhalva på toppen och servera med grönsakerna. 

>> Klicka här för att komma till receptet på mina hamburgerbröd!

IMG_1166 IMG_1164

 

Nu stekte jag både auberginen och halloumin i stekpannan denna gång, men det här är ju en alldeles utmärkt rätt till grillen i sommar. Ett tips är att lägga halloumin och aubergineskivorna direkt på grillen och pensla med smält smör istället för att steka dem i stekpannan.

Det lär ju bli dubbelt så gott med grillsmak på denna ljuvliga burgare!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maid in the Kitchen

    Åh det lät ju HELT fantastiskt!! Jag har tidigare gjort en burgare med panerade aubergineskivor och mozzarella. Blev helt otroligt gott! Men denna variant måste jag testa. Jag saltar också alltid ur aubergineskivorna före stekning/grillning, det tar bort en del bitterämnen.

    1. Emma

      ja det var galet gott! panerade aubergineskivor och mozzarella lät inte helt fel det heller, det måste jag testa någon gång! Ska även testa att salta innan nästa gång, tack för tipset!

  2. Sara

    Jag brukar salta aubergineskivorna och sedan låta de stå typ 15-30 minuter tills de vätskat av sig, tycker de blir mer fasta och smakar bättre då. Det är inget du brukar göra? 🙂

stats