Emma Barremyr

Kycklinglasagne med aubergine och pesto

IMG_3602

Lasagne har ända sedan barnsben tillhört en av mina favoriträtter! Förra veckan gjorde jag en kycklinglasagne med aubergine och pesto. Det kan vara en av de godaste lasagner jag ätit!

Det är verkligen så otroligt smarrigt att göra lasagne med aubergine. Jag älskar konsistensen! Och med två sorters ost i kan det ju inte bli annat än ljuvligt! Hehe. Mozzarellan gör att det blir sådär härligt krämigt, medan parmesanosten bidrar med en väldigt god smak.

Den här lasagnen kommer vi göra flera gånger om! Jag tänker att den går att variera både med vanlig köttfärs och att den även går att göra i en vegetarisk variant med t.ex. oumph.

Varsågoda, här får ni dagens middagstips!

IMG_3590IMG_3608

Kycklingslasagne med aubergine och pesto

Ingredienser (4 personer):

500 g kycklingfärs

1 msk kycklingfond

500 g passerade tomater

2 msk tomatpuré

2 aubergine

1 dl pinjenötter

1 dl riven parmesanost

1 kruka basilika

2 msk olivolja

2 förpackningar mozzarella (2oo g ost)

salt och peppar

1 msk pizzakrydda

Sätt ugnen på 225 grader. Skiva aubergine i 1/2 cm tjocka skivor och strö över lite salt på dem. Låt dem sedan ligga på ett hushållspapper och vätska av sig. Stek kycklingfärsen i en klick smör, tillsätt kycklingfond, passerade tomater och tomatpuré. Mixa ihop pinjenötter, parmesanost, olivolja och basilika till en pesto och rör ut i kycklingsåsen. Smaka av med salt och peppar. Smörj in en ugnssäker form och lägg hälften av aubergineskivorna i botten. Fortsätt med att fylla på hälften av kycklingfärssåsen och riv sedan hälften av mozzarellan. Lägg på resterande aubergineskivor, resten av kycklingfärssåsen och riv sedan den sista biten mozzarella över toppen. Strö över pizzakrydda och kör in i ugnen i 30-35 minuter.

Servera med en stor och färgglad sallad!

IMG_3611IMG_3595

Tips!

Om du tål lök är det säkert jättegott med ett par vitlöksklyftor eller en hackad gul lök i kycklingfärssåsen.

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats