Emma Barremyr

Sötpotatissoppa med chevré

Hej vänner ♥

Det är är sopptider och säsong för rotfrukter! Så vad passar bättre än en härlig sötpotatissoppa? Favoritmaten brukar variera sig mellan årstiderna för mig och just under hösten är det soppa och värmande grytor som står högst upp på listan 🙂

Receptet på den här godingen kommer från Coop och vi åt den för ett par veckor sen här hemma en fredagskväll! Perfekt för den som vill ha något enkelt med lyxigt att varva ner med på fredagen!

IMG_4034IMG_4026IMG_4031

 

Ingredienser:

  • 1 klyftad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 800 g skalad och tärnad sötpotatis
  • 8 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 150 g getost
  • 1/2 citron. pressad saft
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 50 g pumpakärnor
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk färsk mynta

Bryn lök och vitlök i olivolja, lägg i potatis och häll på vatten och fond. Koka tills potatisen mjuknat, ca 15 minuter. Tillsätt 3/4 av getosten, citronsaft och kryddor. Mixa med en stavmixer till en slät soppa. Späd eventuellt med mer vatten om soppan blir för tjock. Rosta pumpakärnorna i en torr het panna 3–4 minuter. Rör om hela tiden, de bränner lätt vid. Mixa eller mortla olivolja med mynta. Servera soppan med resten av getosten, ringla över myntaoljan och strö över de rostade pumpakärnorna.

 

Vi serverade soppan med kokosfrallor och ett gäng färgglada grönsaker!

Mumsmums!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Dethär låter galet gott!Det enda jag funderar över är hur många personer soppan räcker till.
    Kram och tack för en inspirerande blogg.

  2. Sally

    Älskar soppa, framförallt nu när det är så kallt ute. Finns så många goda varianter också 🙂 Det är också ett ”lätt” sätt att äta vegetariskt på 😉

stats