God morgon ♥
I måndags bakade jag glutenfria tekakor som blev riktigt goda! Jag är för tillfället väldigt sugen på smörgås till frukost då det smakar så himla gott tillsammans med latten som jag numera smuttar på varje morgon! Inspiration till receptet kommer från Nillas Kitchen.
Så, idag blev det alltså nybakad tekaka med jordnötssmör och banan/ kokt ägg och keso till frukost!
Mums 🙂
Ingredienser:
9 dl kallt vatten
50 gram jäst
7 dl bovetemjöl
4 dl quinoamjöl (rismjöl går också bra)
1 dryg dl psylliumfröskal
1,5 tsk salt
Rör ut jästen i vattnet. Mät upp de torra ingredienserna i en annan bunke och rör om och häll sedan över det i degvätskan. Degen blir ganska lös, men låt den stå och svälla i ca tio minuter. Klicka därefter upp degen på en plåt (för mig blev det 15 tekakor) och strö över lite mjöl. Täck med en bakduk och låt dem sedan jäsa i 75-90 minuter. Sätt ugnen på 225 grader och grädda sedan tekakorna i 18-20 minuter (tills de får lite färg). Låt dem svalna innan du äter dem!
Nu är det dags för mig att ge mig av mot tåget som ska ta mig till Stockholm! Jag kommer börja vistelsen där med att spela in en podcast tillsammans med den här grymma tjejen. För första gången kommer ni kunna höra min röst och jag är lite nervös! Jag meddelar er självklart när ni kan lyssna på podcasten sen!
Nu vill jag önska er en fin onsdag!
Kram / Emma.
Hej!
De ser sjukt goda ut 🙂
Har du några makro-mått på dessa?
Mvh Linn
Hej! Ja de är riktigt goda, men jag har tyvärr inga mått på dem 🙂
Är det torrjäst??
Nej, jag använder vanlig jäst 🙂
Ska precis baka dessa för andra gången – de var fantastiskt goda! 😀
Vad roligt att höra 😀 Tack!
shit va gott!! 😀
Låter jättegott
Vad goda de ser ut!
Jag tänkte på en sak: jag tror inte att jag har sett dig använda smör på mackor och liknande här i bloggen, utan har annan topping som keso, jordnötssmör osv. Jag vet att vi inte får se allt som du äter under en dag och att du inte alltid äter 100% nyttigt. Jag undrar bara om det är ett medvetet val du gör, att undvika smör på mackan. Gör du det för att det är nyttigare med till exempel keso eller för att det är godare? Jag själv äter sällan mjuka mackor, men när jag gör det tycker jag att det är godast med ett lager smör på (Bregott och liknande bordssmör/-margarin). Hur ställer du dig till detta? 🙂
Det har du rätt i Maja, jag äter sällan smör på smörgåsar och det är inget jag har tänkt på faktiskt! Jag använder ofta smör i matlagning, men sällan på smörgåsen. Ska jag vara ärlig så är det för att det finns så mycket godare alternativ, t.ex. avokado och ost… eller ägg och keso… eller nötsmör osv. Jag är inget stort fan av smör och väljer därför annat till pålägg 🙂
Har du tips på hur man får till en bra latte hemma? Skummar du mjölken själv? 🙂
Vad kul att du ska spela in en podcast med Maria, det har jag också gjort! Härligt bröd!
Vet du om det går att göra eget bovetemjöl av bovetekärnor och eget quinoamjöl av quinoa?