Emma Barremyr

Glutenfria bovete- och quinoatekakor

God morgon ♥

I måndags bakade jag glutenfria tekakor som blev riktigt goda! Jag är för tillfället väldigt sugen på smörgås till frukost då det smakar så himla gott tillsammans med latten som jag numera smuttar på varje morgon! Inspiration till receptet kommer från Nillas Kitchen.

Så, idag blev det alltså nybakad tekaka med jordnötssmör och banan/ kokt ägg och keso till frukost!

Mums 🙂

IMG_0415

IMG_0411

 

Ingredienser:

9 dl kallt vatten

50 gram jäst

7 dl bovetemjöl

4 dl quinoamjöl (rismjöl går också bra)

1 dryg dl psylliumfröskal

1,5 tsk salt

Rör ut jästen i vattnet. Mät upp de torra ingredienserna i en annan bunke och rör om och häll sedan över det i degvätskan. Degen blir ganska lös, men låt den stå och svälla i ca tio minuter. Klicka därefter upp degen på en plåt (för mig blev det 15 tekakor) och strö över lite mjöl. Täck med en bakduk och låt dem sedan jäsa i 75-90 minuter. Sätt ugnen på 225 grader och grädda sedan tekakorna i 18-20 minuter (tills de får lite färg). Låt dem svalna innan du äter dem!

 

IMG_0412

IMG_0417

 

Nu är det dags för mig att ge mig av mot tåget som ska ta mig till Stockholm! Jag kommer börja vistelsen där med att spela in en podcast tillsammans med den här grymma tjejen. För första gången kommer ni kunna höra min röst och jag är lite nervös! Jag meddelar er självklart när ni kan lyssna på podcasten sen!

Nu vill jag önska er en fin onsdag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maja

    Vad goda de ser ut!

    Jag tänkte på en sak: jag tror inte att jag har sett dig använda smör på mackor och liknande här i bloggen, utan har annan topping som keso, jordnötssmör osv. Jag vet att vi inte får se allt som du äter under en dag och att du inte alltid äter 100% nyttigt. Jag undrar bara om det är ett medvetet val du gör, att undvika smör på mackan. Gör du det för att det är nyttigare med till exempel keso eller för att det är godare? Jag själv äter sällan mjuka mackor, men när jag gör det tycker jag att det är godast med ett lager smör på (Bregott och liknande bordssmör/-margarin). Hur ställer du dig till detta? 🙂

    1. Emma

      Det har du rätt i Maja, jag äter sällan smör på smörgåsar och det är inget jag har tänkt på faktiskt! Jag använder ofta smör i matlagning, men sällan på smörgåsen. Ska jag vara ärlig så är det för att det finns så mycket godare alternativ, t.ex. avokado och ost… eller ägg och keso… eller nötsmör osv. Jag är inget stort fan av smör och väljer därför annat till pålägg 🙂

stats