Emma Barremyr

GoGreen ärtsoppa

Hej vänner ♥

Vi handlade i måndags och när mina ögon fick syn på de gula ärtorna var det enda jag kunde se framför mig ÄRTSOPPA! Jag kikade på paketet och såg dessutom att det fanns ett recept på baksidan, YES! Igår – typ världens mest stressiga dag för mig fick det bli ärtsoppa till middag. Visst – lite förberedelse med att lägga ärtorna i blöt kvällen innan, men annars var det super – soppan skötte sig själv på spisen medan jag jobbade med deklarationen. Och några andra plus – billigt, nyttigt, vegetariskt och enkelt!

Nu blev inte våran variant vegetariskt igår, utan jag stekte på lite ekologisk bacon som vi toppade soppan med, mums!

IMG_0423

IMG_0429

 

Receptet var enkelt (6 portioner):

  • 6 dl ärtor
  • 1,5 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 hel skalad gul lök
  • 1 ekologisk grönsaksbuljong
  • 1 tsk timjan

Skölj ärtorna och lägg dem i blöt i ca 12 timmar (mina fick ligga i 18 timmar). Koka sedan upp dem i nytt vatten med salt. Skumma av och låt sedan sjuda tillsammans med lök och grönsaksbuljong tills ärtorna blir mjuka, ca 1 timme. Ta upp löken och krydda med timjan!

 

IMG_0433

IMG_0440

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Ärtsoppa är så jäkla gott! Minns när vi fick det i skolan och alla tyckte det var så tråkigt och äckligt och var helt lyrisk och tog flera portioner, haha. Gjorde det för nån månad sen, men det får bannemig bli en repris snart!

  2. Maria

    Ärtsoppa är så gott!
    Ett tips om man blir akut sugen är att det finns snabbärtor som kokar klart på en timme utan blötläggning. Sen har det väl kommit ärtor som ska vara klara på 5 minuter också.
    Men det måste vara hemkokt!

  3. Sanna

    Mums! Vi gjorde ärtsoppa förra veckan och det är verkligen både så himla gott och enkelt, grovkornig stark senap på för min del 😀

stats