Hej ♥
Vilken FANTASTISK novemberdag det varit!
Ja egentligen borde det vara snö och minusgrader (jag längtar efter det), men nu är det som det är – varmt! Och en solig dag som denna är det bara att göra det bästa av det hela – GÅ UT OCH NJUTA!
Efter en hängig vecka (vet inte om det är torsdagens vaccin mot gula febern som spökar, men jag har känt mig lite febrig de senaste dagarna) mjukstartade jag träningsveckan med en långpromenad i solskenet. Vandringskängorna knöts på och i lurarna hade jag Träningsglädje TALKS med de fyra senaste podarna från Saras och Annikas fyradagarslopp på Cypern. Grymma tjejer och otroligt inspirerande!
Underbar promenad längs älven i ett väder som ger mer vårkänslor än vinterkänslor! Hoppas vintern kommer på besök snart, julen ska ju vara VIT!
Dagens lunch blev en vegetarisk sådan i form av rotfruktsbiffar serverade med keso, lingon och en sallad på bladspenat, roccula, paprika, tomat, blodgrape och oliver.
Ingredienser (6 biffar, 2 personer):
- 2 stora potatisar
- 2 stora morötter
- 2 stora palsternackor
- 3 ägg
- 1/2 dl riven parmesanost
- 2 msk sojamjöl
- Salt och peppar
- Smör
Skala och riv rotfrukterna fint och låt dem sedan rinna av en stund. Blanda sedan ihop med övriga ingredienser, forma till biffar som du sedan steker i smör.
Servera med keso, lingon och goda grönsaker!
Kram / Emma.
Längtar också efter snön, men samtidigt är det skönt med mildare temperaturer och barmark så här års. Snö på julafton är mitt enda krav!
Funderar starkt på att göra biffarna till helgen, men har inget sojamjöl hemma. Tror du mandelmjöl kan fungera istället?