Det är fredag så vad passar bättre än lite goda fikatips inför helgen? Jag insåg precis att jag helt glömt bort att dela de sista godsakerna vi hade på Elsas kalas med er, så idag ska ni får trippelt upp – recept på TRE GODA FIKABOLLAR!
Kolabollar, bountybitar och chokladbollar!
Kolabollarna har jag gjort många gånger tidigare och de är en svårslagen favorit som jag aaaaldrig tröttnar på! De är så enkla att göra och alla jag bjuder dem på älskar dem, trots att det inte är något ”socker” i dem. Bara lite i chokladen. Resten av sötheten står ju dadlarna för.
Bountybitarna var det första gången jag gjorde och jag valde att göra dem med en mjölkfri choklad för att få dem helt veganska. Det blev gott! Och chokladbollarna då. Det är helt vanliga chokladbollar fast sötade med kokossocker istället för vanligt socker. Kan aldrig bli fel!
Vill ni baka lite bättre alternativ till kalaset eller fikat kommer här tre goda recept! Varsågoda, scrolla!
Veganska bountybitar
2 dl krämig kokosmjölk
200 g riven kokos
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk agavesirap (eller honung)
200 g vegansk choklad
1 msk kokosolja
Kolabollar
20 färska dadlar
1/2 dl kokosolja
1/2 tsk salt
1/2 vaniljpulver
100 mörk choklad (jag gillar med mintsmak)
Mixa dadlar, kokosolja, salt och vaniljpulver. Rulla bollar och ställ in i kylen så de får stelna. Smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i mikron.
Chokladbollar
100 mjukt smör
1 dl kokossocker
3 dl havregryn
1 tsk vaniljpulver
3 msk kakao
Riven kokos att rulla bollarna i
Blanda alla ingredienser. Fora till små bollar och rulla i kokos.
Och med det vill jag önska er en fantastisk fredag och fin helg!
Kram / Emma.