Emma Barremyr

Bilder från Rom

Hej kompisar!

Ledsen för sen uppdatering. Jag hade planerat att få till det här inlägget mycket tidigare idag, men hade en väldigt dålig morgon och förmiddag med illamående som jag istället fick spendera i sängen. Jag är dessutom väldigt trött idag, så jag valde att prioritera mig själv och bara ta det lugnt, därför kommer inlägget först nu när jag mår lite bättre 🙂

ROM! Älskade, fantastiska Rom! Ni som följer mig på Instagram har ju fått följa med på resan där, men här har jag ju inte skrivit så mycket mer än om förlovningen, så jag tänkte därför ge er en uppdatering med lite bilder som ni kan kika på om ni vill.

Jag och Pelle hade helt underbara dagar och jag hade turen att ändå få må hyfsat bra. Jag mådde illa varje morgon, men inte så illa att jag var kräkfärdig och sängliggandes. Vi tog det ändå ganska lugnt på morgnarna, sov ut och drog oss länge innan vi startade igång våra dagar med frukost på hotellet.

Om dagarna var vi ute och turistade med vad som kändes som en miljon andra turister. Vi var inte ensamma i Rom om man säger så, hehe. Det finns så mycket att se och jag förstår att det är en populär turiststad. Det är också otroligt vackert där! Vi bodde precis vid Vatikanstaten och hade därför nära till det mesta. Vi promenerade mycket, åt massa god mat, fikade croissanter, cappuccino och italiensk glass såklart. Vi satt på många parkbänkar, vilade och tittade på människor. Vi hade många och långa samtal och njöt mycket av att bara vara vi två. Det var väldigt fint att få vara det igen efter två år som mamma och pappa <3

Och med det sagt så ska jag sluta babbla nu och visa er lite bilder istället. Bilderna från en resa är ju ändå det roligaste!

 

Här har vi Peterskyrkan i Vatikanstaten! Otroligt vacker både på insidan och utsidan!

 

 

Jag älskar Italiens alla små gränder. Det är så mysigt att strosa omkring bland dem!

 

 

Finns så många mysiga platser att äta och fika på. Man skulle behöva bo i Rom för att hinna med alla platser man vill!

 

 

Lille kulan <3

 

 

Framför Pantheon tog vi vår första fika och njöt av den här fina utsikten!

 

 

Cappuccinos såklart! Crêpes till Pelle och chokladcroissant till mig!

 

 

Som sagt, myset i gränderna med blommor, belysning o.s.v. Älskar det!

 

 

Käkade en glutenfri pizza med lax till lunch! Pelle tog en med buffelmozzarella och parmaskinka!

 

 

SÅÅÅÅÅÅ GOD!!!!

 

 

Satt en sväng i solen och njöt av utsikten här!

 

 

Vittoriano, ett gigantiskt monument vid Piazza Venezia som vi gick förbi!

 

 

Vi gick även förbi Fontana Di Trevi. Det var så mycket folk som trängdes att vi inte orkade stanna någon längre stund, så det blev bara en snabb bild och sen gick vi vidare!

 

 

Han <3

 

 

Spanska trappan! Här hade vi båda tröttnat lite på alla turister som trängdes och beslutade oss för att promenera hem.

 

 

Vi gick dock en omväg för att avluta dagen uppe på Terrazza del Gianicolo som har en vacker utsikt över staden.

 

 

Vi gick förbi Peterskyrkan många gånger eftersom vi bodde så nära och fick uppleva den även i kvällsljus. Vackert!

 

 

Morgonpromenad längs med floden ner till Colosseum, som var tisdagens planerade aktivitet!

 

 

Så fort vi fick chansen passade vi att promenera längs med floden. Det var otroligt mysigt att gå där under träden!

 

 

Colosseum ägnade vi en hel förmiddag åt. Vi tog en guidad tur in dit och slapp därför den aslånga kön som var.

 

 

Det var en intressant upplevelse att få höra om Colosseums historia! Mäktigt att de bevarat dessa ruiner!

 

 

Precis lagom tills den guidade turen var avslutad öppnade sig himlen i ett skyfall så vi gick och käkade lunch och därefter spenderade vi några timmar på café för att vänta ut regnet. Vi hann med några cappuccinos och croissanter, hehe!

 

 

Framåt eftermiddagen lättade det upp igen och solen kom tillbaka. Vi vi gick till den här parken och slog oss ner på en bänk, njöt av solens värme, fågelkvittret, musiken som spelades och pratade om livet.

 

 

Och het plötsligt när vi satt där gick han ner på knä och förklarade sin kärlek till mig, min fina älskade Pelle! Det blev en stund jag kommer minnas för evigt <3

 

 

Förlovningskvällen till ära firade vi med en varsin pizza såklart! Jag testade en glutenfri calzone, Det var min favoritpizza när jag var barn!

 

 

Sista dagen bjöd på en strålande vacker morgon!

 

 

Vi gick som vanligt längs med floden, men gick norröver den här morgonen!

 

 

Det gröna i alla ständer är det jag älskar mest, naturmänniska som jag är! Tycker det är så mycket härligare att njuta av grönområden än av allt annat 🙂

 

 

Vi gick upp till Piazza del Popolo!

 

 

Det var en kille som blåste fullt med såpbubblor på torget så jag passade på att ta en bild med magen med lite bubblor som bakgrund!

 

 

Sen traskade vi vidare upp till Terrazza del Pincio och njöt en bra stund av utsikten och alla grönområden där uppe på kullen!

 

 

Älskade mage! Tänk att vår andra lilla Mini ligger där inne <3 Längtar så mycket efter henne!

 

 

Här kan man vara! Det krävs en del pauser när man traskar runt i en stad med en gravid kvinna, hehe. Tur det fanns så många ställen att vila och njuta av omgivningarna på!

 

 

Vi avslutade såklart resan med en glass på från ett av Roms bästa glasställen (enligt TripAdvisor), Frigidarium. OMG!!!! DEN VAR GOD!

 

Det får räcka för nu! Ska berätta mer om parken som vi höll till i halva tisdagen och även sätta ihop ett inlägg med tips på matställen som vi besökte. Det glutenfria utbudet hade ökat så mycket sen vi var i Italien 2015, vilket var så imponerande och kul! Det var lätt att hitta glutenfritt och det var dessutom väldigt gott!

Inser även nu att jag har samma kläder på mig på alla bilder. Haha! Jag hade med mig klänningar som jag hade tänkt använda, men var lite för kallt för att vara barnbent (är så frusen där här graviditeten) så jag ville hellre ha linne och byxor, men hade bara med mig ett linne och fick därför ha samma två dagar 🙂

Nu ska jag masa mig upp från sängen (ja det är därifrån jag jobbar idag) och åka till barnmorskan för akupunktur.

Hoppas ni får en fin eftermiddag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Wow jag har aldrig varit i Rom men fick ett sånt enormt resesug nu efter dina bilder! Läser retorik och har plöjt så mycket av retorikens historia som började i det antika Grekland och Rom – så många av dessa platser figurerar även i 2500 år gamla texter! Hit ska jag åka snart men tills dess njuter jag genom dina bilder!!!!

    1. emmabarremyr

      Åh vad spännande! Ja det är så många gamla byggnader i Rom och sååå häftigt att de är bevarade! Förstår att det måste bli extra kul att uppleva när man läst om det 🙂

stats