När vi gjorde veganutmaningen för ett par veckor sedan bakade jag banankakor till mellanmål flera gånger under veckan. Eftersom vi ändå hängde hemma en del kändes det både gott och lyxigt med något nybakat till mellanmål!
Och dessa små kakor var så enkla och goda! Jag hittade receptet hos Ica, men ändrade om lite med ingredienser som fanns hemma. Man tager vad man haver ni vet!
Behöver ni tips på bra mellanmål till era små ungar? Här får ni ett både gott och mättande mellanmål som gillades av både stora och små hemma hos oss!
Scolla för recept!
Banankakor
Ingredienser till 12 små kakor
2 stora mosade bananer
100 g havregryn
1 dl kokosflingor
1 1/2 dl havremjölk
1 msk smält kokosolja
2 tsk kanel
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser och rör om ordentligt. Låt smeten stå en stund i kylen för att stelna något. Klicka sedan upp 12 klickar på en plåt och kör in i ugnen i 10-15 minuter. Servera genast eller förvara dem i kylen/ frysen och ta fram vid behov. De är dock godast nygräddade!
Åh mums! Har gjort liknande själv och det är så gott!
Ja det blev verkligen goda!