Nu ska ni få höra på mammalyx! Jag har precis avnjutit en världens godast gröttallrik till lunch alldeles för mig själv i lugn och ro. Det händer inte varje dag nu för tiden kan jag lova!
Elsa timade visst sin andra sovstund för dagen med min lunch, så jag både hunnit laga OCH käka lunch i fred. Och nu har jag snart bloggat om den också… I min goda gröttallrik låg inget mindre än en krämig quinoagröt kokad med kokosmjölk och serverad med bananglass, jordnötssmör och hallon. Mums!
Jag har inte gjort gröt på quinoa så mycket tidigare, men har faktiskt gjort det några gånger till lunch nu senaste veckorna, och det är ju förbaskat gott alltså. Vit quinoa och kokosmjölk är en ljuvlig kombination som jag snöat i på. Och att servera den med bananglass och jordnötssmör är farligt gott!
Ni måste testa!!!
Quinoagröt med kokos
Ingredienser: (1 person)
1/2 dl vit quinoa
1 dl kokosmjölk
1 dl vatten
1 nypa salt
1 nypa vaniljpulver
1 ägg
Koka upp quinoa i kokosmjölk och vatten. Tillsätt salt och vaniljpulver och låt sedan småputtra på låg värme i 15-20 minuter. Under sista minuten kläcker du sedan i ägget och rör om väl. Ägget ger lite extra mättnad och gör gröten väldigt krämig och god.
Bananglass
Mixa frysta bananslantar med en skvätt kokosmjölk och en nypa vaniljpulver till en fluffig glassig konsistens.
Servera sedan gröten med bananglass, jordnötssmör och hallon. Det är också gott att pudra över lite kanel om du gillar det!
Vill du ha mer grötinspiration?
>> Klicka här för att komma till stora inlägget med mina grötfavoriter!
Kram / Emma
Mums vad gott! Har verkligen saknat dina inlägg med frukostmat. Riktigt mycket. Kram! ☺
Kul äter ju mest äggmackor till frukost nu så det kanske inte är jättekul att läsa om, får se om längtan efter att variera frukosten kommer tillbaka snart