Förra helgen åt vi en alldeles underbar tomatgelette med getost till söndagsmiddag! Ett väldigt gott och enkelt recept som jag såklart vill dela med er!
Frågar du mig så passar den alldeles utmärkt till helgen, men funkar såklart som en lyxig vardagsmiddag också. Den är även perfekt på ett buffébord och bra bjudmat som går att förbereda. Ingredienserna går snabbt att slänga ihop även om det tar en liten stund när den gräddas i ugnen.
Inspirationen fick jag när jag kikade på Leila bakar en dag. Hon lagar ju så mycket gott och ger mig alltid massa inspiration i köket!
Glutenfri tomatgalette med chevre
Ingredienser (4 personer):
100 g rumsvarmt smör
3 dl havremjöl
1/2 tsk salt
1 dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 ägg
200 g philadelphiaost
200 g chevre
250 g tomater (jag blandade röda och gula coctailtomater)
1-2 msk olivolja med smak av chili/vitlök
flingsalt och peppar
pizzakrydda
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop smör, havremjöl, salt, mandelmjöl, fiberhusk och ägg i en mixer tills du får en fin deg. Låt sedan vila i kylen minst en halvtimme. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, lägg på en plåt och vik upp kanterna. Mixa ihop philadelphiaost och chevre och krydda med salt och peppar. Bred ut över pajbotten. Dela tomaterna och lägg över pajen. Salta, peppra och ringla över olivolja. Grädda sedan pajen i 45-50 minuter eller tills den har fått fin färg.
Servera med en sallad och njut av en fantastiskt god middag!
Hoppas det smakar!
Kram / Emma
Denna såg ju såå god ut!!
Ja den var inte dum! Kommer vi göra många gånger här hemma 🙂
Oj vad gott det där ser ut 🙂
Ja och den VAR himla god också 🙂