Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Jordnötskakor med banan

Publicerad,

IMG_3861

Som småbarnsmamma är enkla och lätta mellanmål viktigare än någonsin! Den där extra energin som mellanmålen ger behövs verkligen för att orka hela dagarna och jag är väldigt noga med att peta i mig mat minst var tredje timme!

Något som jag älskar är att göra mellanmålen till mysiga fikastunder. Och jag bakar gärna ett nyttigare fikaalternativ som jag kan njuta av till fikat alla dagar i veckan, även om jag vissa gånger väljer att äta en vanlig glass eller bulle då och då också. Ni vet den där balansen som jag förespråkar!

Tidigare i veckan gjorde jag en sats jordnötskakor med banan till eftermiddagsfikat en dag. Åh, dessa kakor blev så goda att vi käkade upp allihop samma dag, hehe. Det blev några till eftermiddagskaffet och sedan åt vi upp resten av kakorna till idolfikat på kvällen.

Tänkte att receptet på dessa kakor passar fint nu inför stundande helg! Njut av dessa goda och enkla kakor till kvällsfika, som en del av helgfrukosten, till mellanmål eller till kaffet på maten.

Ett smarrigt fikatips helt enkelt!

IMG_3866 IMG_3873

Jordnötskakor med banan

Ingredienser (8 kakor):

  • 2 mogna bananer
  • 1 dl jordnötssmör
  • 4 dl havregryn
  • 1/ tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna och blanda ihop med jordnötssmör. Tillsätt resterande ingredienser och rör om väl. Klicka sedan ut kakorna på en plåt med hjälp av två skedar. Grädda i ugnen i 20 minuter. Ta ut och låt svalna!

Avnjut kakan med en god dryck, förslagsvis:

>> Varm choklad

>> Kokolatte

>> Goldenlatte

IMG_3878 IMG_3868 IMG_3882

 

Hoppas att ni får en härlig fredag och helg!

 

Kram / Emma.

6 Kommentarer

  1. Vilket härligt fikatips!! Mums!!

  2. Ett annat snabbt och enkelt (om än liite kladdigare) recepttips
    60g cashew (gärna lite rostade i en torr stekpanna)
    2 msk kokos
    2 msk citronjuice
    75g dadlar (liite mer än 1 dl)
    2 msk havregryn/kokosmjöl/risprotein -för att binda ihop
    En nypa salt och en nypa vanilj/lakritsrot (jag hade i lakritspulver från Urtekram)
    Mixa ihop och forma små bollar, bars eller ”kolor”.

  3. Tack, vilket bra tips – var verkligen ett enkelt recept!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *