Hej mina solstrålar ♥
Hoppas att ni haft en fantastisk vecka i solskenet!
Såhär inför helgen tycker jag att det passar bra att ge er ett smarrigt middagstips. Eller middagstips – det här goda tipset passar egentligen lika bra till frukost eller lunch som det gör till middag.
Det går ju att göra så mycket gott med sötpotatis, och när jag såg att Maria hade ugnsgratinerat sina med ägg i var jag bara tvungen att testa att göra samma sak till middag en kväll tidigare i veckan.
Jag toppade mina sötpotatisägg med riven cheddarost och persilja, och gjorde även en puré på sötpotatisen som jag gröpade ur för att få plats med äggen. Sedan serverade jag allt med en alldeles ljuvlig sallad på gurka, morot och romansallad från trädgården + ekologisk paprika och tomat från affären.
Fasiken så gott och enkelt hörrni!
Ugnsgratinerad sötpotatis med ägg, ost och persilja
Ingredienser (2 personer):
2 stora sötpotatisar
4 ägg
1 dl riven cheddarost
2 msk hackad persilja
1 nypa salt och peppar
2 msk philadelphiaost
Sätt ugnen på 225 grader. Dela sötpotatisarna på hälften och lägg på en bakplåtspappsersklädd plåt. Kör in i ugnen tills sötpotatisen blir mjuk (runt 30-35 minuter tog det för mig). Ta sedan ut plåten och gröp ut en del av innehållet av sötpotatisarna och lägg i en bunke. Knäck i äggen och strö sedan över ost, salt och peppar. Kör in i ugnen igen i runt 8-10 minuter beroende på hur du vill ha äggen. Mixa under tiden sötpotatis med philedelphiaost till en puré. Smaka av med salt och peppar.
Servera sedan sötpotatishalvorna med purén och en färgglad sallad och du har sedan världens enklaste och smarrigaste vegetariska middag redo!
Med det önskar jag er en trevlig helg ♥
Kram / Emma.