Emma Barremyr

Kokospannkaka i ugn

IMG_0664

Hej kompisar ♥

Igår hade vi pannkaksfest till middag här hemma!

Pannkakor hör till min favorit när jag vill ha något enkelt, snabbt och gott – tre saker som jag märker är extra uppskattat nu när vi är småbarnsföräldrar.

Gårdagens pannkaka blev en ugnsvariant och hade en bas av keso och ägg, pimpades med banan och kokosflingor och toppades sedan med en ljuvlig bananglass och färska bär!

Så otroligt gott och mumsigt!!!

Dessutom hade vi turen att Elsa precis somnat i vagnen, vilket gjorde att jag och Pelle kunde avnjuta middagen lugn och ro! Lite värdefull kvalitetstid och middagsmys är ju aldrig fel sådär på kvällskvisten ♥

IMG_0662IMG_0656

 

Kokospannkaka i ugn

Ingredienser (2 personer):

250 g keso

4 ägg

1 banan

1 dl havregryn

1 dl kokosflingor

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

1 nypa vaniljpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ihop keso, ägg, banan och havregryn med en stavmixer och tillsätt sedan övriga ingredienser och blanda väl. Häll upp i en bakplåtspappersklädd ugnsform (15 x 25 cm) och grädda i ugnen i 25-30 minuter.

Bananglass: Mixa ihop 2 frysta bananer med 1 dl kokosmjölk och 1 nypa vaniljpulver.

Servera pannkakan med bananglass och färska bär!

 

IMG_0658

 

Hoppas det smakar och att ni får en fin tisdag allihopa!

 

>> Klicka här för fler recept på goda pannkakor!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats