Hej kompisar ♥
Igår hade vi pannkaksfest till middag här hemma!
Pannkakor hör till min favorit när jag vill ha något enkelt, snabbt och gott – tre saker som jag märker är extra uppskattat nu när vi är småbarnsföräldrar.
Gårdagens pannkaka blev en ugnsvariant och hade en bas av keso och ägg, pimpades med banan och kokosflingor och toppades sedan med en ljuvlig bananglass och färska bär!
Så otroligt gott och mumsigt!!!
Dessutom hade vi turen att Elsa precis somnat i vagnen, vilket gjorde att jag och Pelle kunde avnjuta middagen lugn och ro! Lite värdefull kvalitetstid och middagsmys är ju aldrig fel sådär på kvällskvisten ♥
Kokospannkaka i ugn
Ingredienser (2 personer):
250 g keso
4 ägg
1 banan
1 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 nypa vaniljpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ihop keso, ägg, banan och havregryn med en stavmixer och tillsätt sedan övriga ingredienser och blanda väl. Häll upp i en bakplåtspappersklädd ugnsform (15 x 25 cm) och grädda i ugnen i 25-30 minuter.
Bananglass: Mixa ihop 2 frysta bananer med 1 dl kokosmjölk och 1 nypa vaniljpulver.
Servera pannkakan med bananglass och färska bär!
Hoppas det smakar och att ni får en fin tisdag allihopa!
>> Klicka här för fler recept på goda pannkakor!
Kram / Emma.
Och en icke pannkaksgillare tycker till och med att det där såg ljuvligt ut 🙂
Ja detta kanske vore något för dig då 🙂
Så gott
Ja det blev en ny favorit! Mums 🙂