Lyxigt chokladmousse med mint och hallon
Hej mina hjärtan ♥
Att göra eget chokladmousse är både enkelt och väldigt gott, och såhär inför helgen tänkte jag därför tipsa er om det goda chokladmousset med mint som vi gjorde till efterrätt på nyår!
Det kändes både fräscht och nyttigt eftersom jag valde att göra ett chokladmousse utan socker och med mörk choklad. Mörk choklad innehåller massa antioxidanter och tillsammans med grädde och ägg blev det en efterrätt som både mättade och gav massa näring!
Eftersom jag älskar mintchoklad valde jag också att använda en mörk choklad med mintsmak, men det kan man ju göra precis som man vill med.
Lyxigt chokladmousse med mint och hallon
Ingredienser (4-6 personer):
100 gram mörk choklad med mintsmak
3 dl grädde
3 ägg
Smält chokladen i vattenbak genom att lägga den i en skål i en kastrull med sjudande vatten (OBS, vattnet får inte koka, då kan chokladen bli grynig). Skilj äggulorna från vitorna och vispa sedan hälften av vitan till ett hårt skum med elvisp. Det är klar när du kan vända skålen upp och ner utan att vitan rinner ur.
Vispa sedan grädden hårt. Vispa gulorna och rör ner i den smälta chokladen. Rör ner chokladbladningen i den vispade grädde och vänd sist ner den vispade äggvitan och rör runt ordentligt tills det blir ett krämigt mousse. Låt sedan chokladmousset stå kallt någon timme innan servering!
Servera chokladmousset med lite vispad grädde, hallon och riven choklad.
TIPS!
Vill du ha en sötare variant – ta en ljus choklad! Vill du ha en mindre söt variant – ta en mörk choklad! Vill du ha smak på chokladmousset – välj en choklad med smak! Det går att variera i oändlighet!
Trevlig helg ♥
Kram / Emma.
Meeeeen….sååå gott 🙂
Ja du som gillar choklad måste ju testa denna! Så mumsig 🙂
Det låter verkligen gott, och blodsockervänligt! Jag måste definitivt testa, tack för receptet!
Ja precis! Hoppas du gillar det 🙂