Hej vänner ♥
I måndags kokade Pelle ihop en kycklingsoppa till oss!
Det är så det är nu – Pelle står i köket och jag ligger på soffan och instruerar honom om vad jag har för tankar om vad han ska laga! Lyxigt för mig kanske ni tänker – men jag lider kan jag lova – Pelle får ju göra det jag brinner för. Jag älskar ju att stå i köket, det är min passion och glädje som jag saknar så otroligt mycket just nu!
Även om det den senaste veckan blivit mycket lättare att äta så kan jag fortfarande inte vara i matlagning och känna för mycket lukter av mat. Jag mår dessutom som mest illa vid middagstid/ kvällstid, så att försöka vara med i matlagningen är lönlöst just nu. Väldigt bra för mitt kontrollbehov känner jag, men också sjukt tråkigt eftersom han gör det jag vill göra. Det har gått hela åtta veckor sedan jag var i köket nu – helt otroligt!
En kycklingsoppa med mild kokos, tomat och lite curry kändes helt okej att äta trots mitt illamående. Mina smaklökar ger väl kanske ingen rättvisa just nu, för min del ”gick den ner”, men Pelle höjde soppan till skyarna! En väldigt enkel och god vardagsmiddag som smakar extra bra med ett gott bröd – vi gjorde vanliga tunnbrödsrullar med smör och smält ost (TACK Helhetshälsa för glutenzym)!
Ingredienser (4-5 personer):
- 500 g ekologisk hönsfärs
- 1 rött äpple
- 5 cm purjolök (gröna delen vid IBS)
- 1 msk curry
- 500 g krossade tomater
- 500 g passerade tomater
- 400 g kokosmjölk
- 3 msk grönsaksfond
- 1 msk rödvinsvinäger
- Salt och pepper
- Smör till stekning
Bryn kycklingfärsen i smör. Skala och tärna äpplet, hacka purjolöken och blanda ner i kycklingfärsen tillsammans med curry, salt och peppar. Rör ner kokosmjölk, hackade tomater, krossade tomater och buljong. Låt soppan koka i 5-10 minuter, smaksätt med rödvinsvinäger och smaka av med salt och peppar.
Servera med ett gott bröd!
Tips på goda hembakade bröd till soppan:
>> Kesobröd
>> Kokosfrallor
Kram / Emma.
Soppa alltså, bästa höst-och vintermaten 🙂
Men nybakt bröd till..makalöst gott!
Skönt att du börjat må lite mindre illa nu & hoppas matlusten kommer tillbaka!
Din Pelle verkar vara en riktig pärla 🙂
Ja verkligen bästa höstmaten – värmande och gott 🙂