Hej mina underbara läsare ♥
Under dagarna här uppe hos mamma och pappa har jag ätit hallon så att det har sprutat ur öronen. De har en alldeles enorm hallonhäck som fullständigt svämmar över av bär just nu och jag har plockat flera liter som jag ska ta med mig hem till Hammarö!
Det är så lyxigt att ha häck med hallongodis precis utanför dörren, att kunna gå barfota rakt ut på gräsmattan för plocka en näve till frukosten eller en liter för att jag får för mig att baka paj! En form av lycka som får mig att älska livet liiiite mer ♥
Åh, hallonpaj – det kan vara något av det mesta somriga som finns!
Efter en långpromenad i skogen tillsammans med mamma ställde vi till med förmiddagsfika i form av en alldeles underbar hallonpaj. Gluten- och sockerfri och serverad med vispad grädde!
Så ljuvligt och så gott!
Ingredienser:
- 1 liter hallon
- 4 dl havregryn
- 20 dadlar
- 6 msk kokosolja
- 1 tsk vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform med kokosolja och häll ut hallonen i botten. Mixa dadlar, kokosolja och vaniljpulver till en kräm och blanda i havregrynen så att du får en smuldeg. Strö sedan smuldegen över hallonen och sätt in i ugnen i 20-25 minuter.
Servera med grädde och en kopp nykokt kaffe, och njut av en underbar fika ♥
Alla som blev sugna på hallonpaj nu räcker upp en hand!!!!
Hihi, HOPPAS att den smakar och att ni får en fin fredag söta ni ♥
Kram / Emma.
Alltså, den här pajen! MUMS! Den slår helt klart ”vanlig” paj med hästlängder. Vi gör den med äpplen från tomten + massa kanel :))
Åh, vad roligt att du gillar den 😀 Kan tro att det passar bra med äpplen och kanel också 🙂 Tack för din kommentar <3
Mums vad det såg gott ut! Måste testa ☺️
Vad roligt att höra Frida! Hoppas du gillar den 🙂
🙂 Fantastiskt! Hallon, det bästa….
Ja hallon är SÅ GOTT! Mums 🙂
Vilket underbart recept Emma!! Detta ska testas!
vad roligt att höra Linda! Hoppas du gillar det och får en mysig fika 🙂
Hej! Vad gott. Jag undrar om du använde färska eller torkade dadlar?
Den här gången använde jag torkade, men det funkar med vad som, färska eller torkade 🙂