God morgon ♥
Alltså ugnsbakad gröt, det är något jag visst aldrig tröttnar på!
Det är verkligen en god och lyxig start på dagen eftersom det nästan är som att äta paj till frukost! En krispig utsida och en krämig insida. Mums alltså!!! Den ugnsbakade gröten går dessutom att variera med olika smaksättningar vilket ger en härlig variation!
Ugnsbakad gröt kan kanske kännas som ett stort projekt att dra igång på morgonen. Men faktum är att det faktiskt inte är så avancerat som det låter, och inte heller tar det speciellt lång tid om du bortser från tiden i ugnen, och då kan du ju t.ex. ta en dusch eller fixa sminket. Vill du spara lite tid kan du även förbereda på kvällen genom att blanda ihop de torra ingredienserna, lägga fram frukten och sen är det inte många minuter som behövs på morgonen för att slänga ihop grötsmeten!
Och vet du vad du får?
V Ä R L D E N S G O D A S T E G R Ö T F R U K O S T !
Du ger dig själv en bra start på dagen helt enkelt! Vardagslyx är sånt som piffar upp livet, och det älskar jag att unna mig. Ugnsbakad gröt är en sån lyx, som dessutom mättar väldigt bra!
I helgen åt jag den här underbara och lyxiga ugnsbakade gröten med mango och kokos till frukost. En av mina favoritkombinationer i smaksättning på just ugnsbakad gröt! Wiiiiieee ♥
Ingredienser (1 person):
- 1/2 banan
- 1/4 mango
- 1 msk jordnötssmör
- 1 dl havegryn
- 1 msk kokosmjölk
- 1 ägg
- 1 krm vaniljpulver
- 1 krm bakpulver
- 1 nypa salt
- 2 msk kokosflingor
- Keso till servering
Sätt ugnen på 200 grader. Mosa ihop banan och jordnötssmör. Hacka mangon i små bitar och lägg bort en liten del till servering. Blanda sedan ihop havregryn, kokosmjölk, ägg, vaniljpulver, bakpulver, salt mango med banan och jordnötssmörsröran. Olja in en ugnssäker portionsform och häll i grötsmeten. Toppa med kokosflingor och lör sedan in i ugnen i 15 minuter.
Servera gröten med keso, mango och lite extra kokosflingor.
Fler tips på goda ugnsbakade gröter:
>> Snickersgröt
Njut av dagen och ta hand om er!
Kram / Emma.
Så himla gott! 😀 Detta recept sparar jag direkt! Tyvärr brukar smeten fastna kvar i formen när jag har gjort ugnsbakad gröt, vilket mamma inte gillar 🙁 Så jag brukar göra dina recept fast som muggkakor istället 🙂 Mycket gott 😀 Fast då får man ju en annan konsistens. Jag gillar också att byta ut 0,25 dl havregryn mot 1 msk kokosmjöl för en mer fluffig och muffinsaktig konsistens, tips! 😀
Det förstår jag att hon inte gillar! Smörjer du formen ordentligt då? Jag brukar ta säkert 1/2 msk kokosolja och smörjer in formen med, om du inte gjort det så testa det 🙂 Men muggkakor går ju också att göra av det, fast det blir ju som du säger en annan konsistens. tack för tipset, det får jag prova! Kram