Emma Barremyr

Ugnsbakad snickersgröt

God morgon mina fina vänner ♥

När första arbetsveckan efter semestern har passerat känns det helt underbart att få vakna upp med fredagskänslan i kroppen för första gången på flera veckor. Jag har saknat den i sommar och känner mig pirrig när jag får uppleva den igen. Jag älskar fredagar och allt vad det innebär! Den här veckan har jag haft mycket att göra, och idag har jag en sista deadline att beta av innan jag tar helg. Helgen ser ut att bjuda på fint väder och jag ska försöka tillbringa så mycket som möjligt av tiden utomhus. Och mycket tid till långfrukostarna – inte att förglömma!

Fredagsfrukosten var inte så dum den heller och idag lyxade jag till det ordentligt! Jag var sugen på choklad, och med mitt nya jordnötssmör crunchy choco slängde jag därför ihop en ugnsbakad snickersgröt som blev så himla god!

Krämig, lagom söt, chokladig och crunchig!

MUUUUUUMS!!!

 

IMG_8766IMG_8763

 

Ingredienser:

  • 1 mosad banan
  • 1 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1 rågad matsked jordnötssmör crunchy choco
  • 1 tsk honung/ agavesirap
  • 1/2 – 1 msk kakao
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm bakpulver
  • 2 nypor havssalt
  • 1 liven näve hackade jordnötter
  • 2 nypor kokosflingor

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser (utom jordnötter och kokosflingor). Smörj en ugnssäker portionsform med kokosolja och häll i grötsmeten. Toppa med jordnötter och kokosflingor. Sätt in i ugnen och baka i cirka 15 minuter. 

Ät som den är eller servera med t.ex. keso, kvarg eller banan- och jordnötssmörskräm 🙂

 

IMG_8768 IMG_8772

 

En härlig start på en härlig dag ♥

 

Vad käkar ni till frukost idag?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Hej Emma!

    Jag undrar lite om du har några bra tips för mig för tänkte börja med FODMAP. Vet att du lagt upp vissa recept anpassade för det. Vet du någon bra sida där man kan läsa mer eller vore toppen om det fanns en bra iPhone App att ladda ner som hjälp.

    Jag har haft mycket besvär med magen och tänkte testa FODMAP för att se om det kan hjälpa mig att må bättre! Extremt tacksam för svar!

    Kramar
    Sofia

  2. Tina

    Till helgen blir det oftast någon variant av din ugnsbakade grötar med olika innehåll o en kopp kaffe. Men den bästa är med rent jordnötssmör i. LOVE IT!
    På vardagarna ska det gå fort att göra frukost så då blir det bara en tallrik fiberhavregrynsgröt med lite chiasylt och mjölk. Ska man lyxa till det så kanske det finns fröknäcke hemma ^^

    1. Emma

      Kul att höra att du bakar mina ugnsbakade gröter 🙂 Jordnötssmör i är SÅ GOTT!!! Men vanlig gröt och fräknäcke är inte så dumt det heller 🙂

  3. Carin

    Oj, vad det låter gott. Nästan som en efterrätt. Själv åt jag gröt med fiberhavregryn och chiafrön toppad med hallon och mjölk, ett kokt ägg, juice och kaffe.

stats