Hej mina underbara vänner ♥
ÄNTLIGEN är fredag eftermiddag här!!! Är ni taggade på helg?
Det är jag, och jag tänkte att vi kickar igång helgen med ett sött och gott fredagstips!
När Pelle fyllde år för ett par veckor sedan bakade jag semmelkladdkakan som Sara tipsade om till Fettisdagen. Denna ljuvliga, kladdiga kaka med massa fluffig grädde och knaprig mandel. Alltså sååå YUUUUMIIIEEE!!!
En alldeles underbar variant av semla om ni frågar mig!
Ingredienser:
50 g smör
100 g mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
2 ½ dl strösocker
3 ägg
2 dl glutenfri bakmix
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Riv mandelmassan. Mortla kardemummakärnorna. Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna. Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20-25 min. Låt kakan svalna. Hacka mandlarna och vispa grädden lätt. Bred sedan ut grädden över kakan och strö över de hackade mandlarna.
Fler kladdkakstips:
Hoppas ni får en mysig och alldeles underbar helg mina sötnosar!
Njut och ta hand om er ♥
Kram / Emma.
Åh, jag och några vänner satt och diskuterade hur smart det skulle vara att göra en kombo av semla och kladdkaka! Så dyker det här inlägget upp, så himla spännande!!
Hihi! Det fanns nog en mening med att ni skulle testa det! Hoppas ni gillar 🙂
Mums, detta ska jag testa.
ja gör det! Så himla god 🙂
emma.. du bräcker ju dig själv VARJE himla gång du kommer med ett recept – otroligt!! Det här låter som bästa av två världar 😉
SVAR: visst såg den frestande ut? perfekt för oss som älskar allt med PB, haha. Har dock inte recept, bilden är från weheartit.. kan du inte höfta ihop nått? haha <3
Hehehe 🙂 Du är så söt! Gaaaalet frestande!! Jag borde verkligen ta och höfta ihop något! Får se vad jag hittar på :p <3
Det låter galet gott!
Ja det VAR galet gott! 😀
Åh gud så mumsigt det låter! Själv äter jag min mumsiga marängbakelse ikväll, recept på min blogg. Ha en fin fredagskväll!
Marängbakelser lät inte så dumt det heller! Mums 🙂