God morgon ♥
4 oktober mina vänner, idag är det kanelbullens dag! Det måste vi ju fira med lite smarriga bulltips här på bloggen!
Har du ett härligt bullrecept att dela med dig av? Dela gärna det i kommentarsfältet eller länka vidare dit vi kan hitta det!
Här är fyra kanelbulletips från mig!
- Hälsosamma kanelbullar med dadelfyllning
- FODMAP-anpassade kanelbullar
- Kanelbullekladdkaka
- Leilas kanelbullar
Hoppas du unnar dig en god kanelbulle idag!
Det är du värd!
Kram / Emma.
http://lindaassarsson.blogg.se/2015/september/kanelbullar.html
Detta är bullar Kag gärna bakar och mumsar till mellanmål 🙂
Idag njöt vi dock av varsin köpebulle från bageriet där vi även köper frukostbröd 🙂
Livskvalitet!
Härligt med bullar till mellis 🙂 Mums!!! Kan tänka mig att det var goda bullar från bageriet också!!
Jag gjorde helt perfekta kanelbullar idag, de var både hälsosamma och otroligt enkla att göra.
Deg:
1dl valfri mjölk
1msk agave sirap
3dl dinkelmjöl fullkorn
1,5tsk bakpulver
1tsk kardemumma
Fyllning:
1/2dl dadlar
1tsk kanel.
Börja med att blötlägga dadlarna innan du börjar med resten (minst 10 minuter ska de vara blötlagda).
Blanda mjölk och sirap i en bunke. Blanda sedan alla torra ingredienser i en annan skål. Rör ner mjölblandningen i mjölken.
Kavla ut degen.
Häll av vattnet från dadlarna och mixa dem, blanda sedan ned kanel och smeta på degen. Rulla ihop och skär små bullar av längden. Stoppa dem i bullformar och sedan in i ugnen på 200 grader i ca 10-20 minuter beroende på ugn och hur kladdiga du vill ha dem!
Låter himla goda Lina! Tack för att du delar med dig 🙂 Kram