Emma Barremyr

Trött tvåbarnsmamma…..

Hej från en trött tvåbarnsmamma som fått känna på att hon lever senaste tiden. Båda barnen har varit rejält förkylda i omgångar och nätterna har därför varit rätt struliga. Men natten/ morgonen som precis passerade tar ändå priset som den värre på länge, iallafall för min del. Pelle är på jobbresa den här veckan så igår kom barnens farmor till undsättning och hjälpte mig för att underlätta läggning och natten (kan bli väääldigt struligt att ha hand om både en ammande bebis och en tvååring som vaknar i omgångar). Och TACK för att vi har föräldrar som hjälper oss såna här gånger. Astrid körde en riktig ätarnatt och ammade 22.30, 00.30 och 03.30… sen skulle farmor som sov med Elsa åka till jobbet vid 04.30 och i samma veva vaknade Elsa och ville gå upp, trots att hon sovit alldeles för få timmar, så det var bara att masa sig upp. Jag hade fortfarande inte somnat om efter att ha ammat Astrid sista gången så jag har alltså vart vaken sen 03.30 idag. Om jag är trött? Svar ja. S U P E R T R Ö T T . . .

Men jag överlever! Och jag är som sagt så himla tacksam för att vi har hjälpen så nära till hands och föräldrar som alltid ställer upp. Nu har jag flytt upp till mina föräldrar för att överleva veckan när Pelle är bortrest. Det är tufft med två småbarn som sover kalvkasst (Astrid sover väl inte dåligt, men hon väcker mig ju för att amma några gånger varje natt). Dagarna hade jag nog klarat utan problem med barnen, men nätter alltså.. NEJ TACK. Och varför inte underlätta för sig själv när man kan? Mamma har ju lyxen att lägga sitt eget jobbschema så vi hade planerat in sedan länge att åka hit upp de här dagarna. Och förutom hjälp med barnen får jag ju även kvalitetstid med mina päron den här veckan vilket är extra mysigt!

Idag har jag som sagt varit väldigt trött, men vi har haft en lugn dag med hemmahäng och sen en tur ner på byn för lite shopping/ fika. Det är så skönt att bara ta dagarna som de kommer såhär. Hade önskat att jag kommit ut en sväng också, men helt ärligt så orkade jag inte prioritera det idag. Nu är klockan snart sju, båda barnen somnade för en stund sen och jag tänker att jag också snart ska krypa till sängs. Att vakna några gånger på natten för att amma spelar mig inte så stor roll, men om jag måste gå upp i ottan är det jobbigare. Imorgon kan jag förhoppningsvis sova ut eftersom mamma kan ta Elsa när hon vill gå upp, men jag hoppas att hon sover liiiiite längre imorgon, för mammas skull 🙂

Nu ska jag dricka te och svara på meddelanden på Instagram! Hoppas ni har en fin kväll <3

Puss!!!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats