Emma Barremyr

Vintertid

Så kom den dagen när det var dags att ställa tillbaka klockan till vintertid igen. Och jag kan ju lova att vintertid inte är något man längtar efter som småbarnsförälder precis, inte om man har morgonpigga barn iallafall, haha. Innan barn var det ju fantastiskt att få ställa tillbaka klockan och få en timmes extra sömn, men med barn fungerar det inte riktigt så. Förra året var det ju tal på att vintertiden skulle försvinna, och gud vad jag hoppades på att vi hade ställt tillbaka klockan för sista gången, men icke…

Elsa vaknade 05.00, vilket vi ändå var sååå nöjda med. Det kunde ju lika gärna varit 03.30, om vi hade haft otur. Nu är det ju Pelle som sover med henne och därför får gå upp tidigt så jag kan egentligen inte ”klaga”, men jag blir ju glad för Pelles skull om han får sova. Vi får se om vi lyckas få henne att sova längre på morgonen genom att hålla henne vaken lite längre på kvällarna nu, men med erfarenhet från tidigare år så känns det inte så lovande. Morgnarna har varit extremt tidiga under vintertiden trots att vi lagt henne senare då. Hoppas att det gjort skillnad att hon blivit lite äldre och därför ställer om lite lättare nu… Någon med erfarenhet?

Astrid är inte riktigt lika morgonpigg som Elsa utan sover för det mesta sova till 8.00 eller längre och jag hoppas att det håller i sig. Sover hon till 7.00 nu i vinter känns det alldeles lagom om du frågar mig. Ja ni, det här med sömnen alltså! Det eviga samtalsämnet som småbarnsförälder ?

I skrivande stund har Elsa precis åkt med farmor och farfar hem till Sunne. Hon ska sova där inatt medan jag och Pelle får lite ”egentid” resten av den här söndagen. Vi har ju Astrid hos oss, men det är rätt lugnt att bara ha en bebis hemma jämfört med att ha en vild tvååring också som vill ha all uppmärksamhet hela tiden ? Så vi hoppas på att kunna prata och bara få vara lite med varandra resten av dagen (och sova imorgon bitti ?). När Elsa är hemma går det i ett och att vi får tid till att prata ostört med varandra hör inte till vanligheterna, så att vi tar oss de här stunderna och väljer varandra känns viktigt ❤️

Nu ska jag stänga igen datorn och mysa med Pelle och Astrid! Hoppas att ni får en mysig söndagskväll!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Veronica

    6-åringen som hade födelsedag i söndags vaknade kl 4(!). Så kan det gå även för äldre barn. Idag blev det dock 6.30 så det var ju betydligt bättre. 🙂

stats