Emma Barremyr

Rörlighetsövningar för överkroppen med pinne

God morgon!

Ett kvastskaft har de allra flesta av oss hemma och det är faktiskt ett perfekt redskap för lite skön stretch. Jag kör ofta rörlighet med pinne tillsammans med mina PT-klienter och det är så mycket mer uppskattat och skönare än vanliga statisk stretch. Idag vill jag därför dela med mig av fyra härliga stretchövningar för rygg och axlar som ni enkelt kan göra med en pinne eller ett kvastskaft. Många är stela i just i ryggraden och partierna runt i axlar och bröst, därför är dessa övningar jättebra att jobba med för att stretcha ut och förbättra din hållning och helt enkelt bli lite smidigare i överkroppen!

Nu kör vi!

Bröst- och axelstretch

Stå med benen i en höftbred position, håll ryggen i ett neutral läge och en aktiv core genom att suga in naveln mot ryggraden. Ta tag i kvastskaftets båda sidor och dra sedan dina armar fram och tillbaka så att bröst och axlar sträcks ut. Håll ett sånt avstånd mellan händerna att du kan ha raka armar genom hela övningen. Forcera inte övningen, det ska inte göra ont, men ändå stretcha lite.

 

Sidoböj

Stå med benen i en höftbred position och håll en aktiv core genom att suga in naveln mot ryggraden. Håll i kvastskaftet med ett lite bredare grepp än axelbrett och sträck armarna ovanför huvudet. Jobba sedan med att böja sida till sida för att mjuka upp ryggraden. Håll armarna raka under hela övningen. Andas ut när du böjer åt sidan och andas in när du stäcker upp.

 

 

Bakåtböj

Stå med benen i en höftbred position och håll en aktiv core genom att suga in naveln mot ryggraden. Håll i kvastskaftet med ett lite bredare grepp än axelbrett och sträck armarna ovanför huvudet. Jobba sedan med att andas ut och försiktigt böja bakåt, andas in och kom sedan tillbaka till startläget. Håll armarna raka under hela övningen. Tänk på att inte forcera böjningen bakåt, utan gå bara så långt som känns okej för dig.

 

 

Bröstkorgsrotation

Stå upprest med en höftbredds avstånd mellan fötterna och håll stången på skulderbladen. Luta dig lite framåt från höften och håll den framåtlutande ställningen under hela övningen. Tänk på att hålla ryggen rak, svanka gärna lite samtidigt som du spänner i magen genom att dra in naveln mot ryggraden. Rotera överkroppen till sidan, kom tillbaka till utgångsställningen och repetera på motsatt sida. Försök att hålla höften still så att rörelsen endast sker i ryggen.

 

 

Det var det hela! Glöm inte bort att ge era kroppar lite kärlek i form av rörlighetsövningar! Happy stretching på er <3

Bilder från Veckorevyn nr 5, 2015
Foto: Jakob Dahlström 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats