Emma Barremyr

Välkomna till våran måndag!

God morgon och välkomna till våran måndag! Dagen startade fantastiskt bra med TVÅ BARN som sov hela natten. Jag slog upp ögonen vid 06.20 och insåg i samma stund att Astrid sovit sin första hela natt. Hon sov alltså prick hela natten från 21.30 utan att amma och jag gjorde desamma. Nu ska jag inte klaga för oftast ammar Astrid bara en gång per natt, men eftersom Elsa haft det struligt med sömnen senaste tiden vaknar jag nästan alltid av henne på natten också, så det var länge sen vi sov en hel natt i det här huset. Kanske en engångsföreteelse, men så himla skön start på veckan!

Jag morgonammade alltså Astrid vid 06.20 som sedan somnade om och sen smög jag upp med Elsa som också precis hade vaknat ❤️

 

Det första Elsa ville göra när vi kom upp var att sätta sig och pyssla med klistermärken som hon fick på söndagen. Hon satt med dem över en timme på söndagen och var alldeles förundrad över det hon skapade. Så medan hon startade dagen med pyssel gjorde jag frukost till oss i lugn och ro! Eftersom Astrid sov så var det en harmonisk morgon kan man säga ? Ljuvligt!

 

 

Mina älskade frukostmackor och morgonkaffet. BÄSTA PÅ HELA DAGEN!!! ❤️❤️❤️

 

 

Elsa fick syn på ett par överblivna pannkakor i kylskåpet som hon ville ha till frukost. Hon åt dem med hallonchiasylt (hallon, dadlar, chiafrön och vaniljpulver) och en skål med syrade morötter.

 

 

Efter frukosten gjorde vi en brasa och satte oss en stund framför tv:n.

 

 

Det är så fantastiskt att bara få lite Elsa-mys ibland. Bara hon och jag ❤️

 

 

Vid 8.30 började det låta i babyvakten så jag gick upp till sovrummet och fann den här glada bebisen i sängen. Alltså Astrid! Världens gladaste bebis ?❤️

 

 

”Jag vill att hon ska ligga på min arm” sa Elsa när jag kom ner med Astrid. Och det tyckte Astrid var en väldigt bra idé. Hon trivdes på Elsas arm och sådär låg de och gosade en lång stund ?❤️ Själv låg jag bredvid och bara njöt av att se dem så tillsammans! ÄLSKADE BARN!!!

 

 

Efter morgonmyset började jag fixa oss för att gå ut en sväng. Planen var en promenad till lekparken för lite lek och picknick. Jag och Elsa vispade ihop varm choklad med vispgrädde, packade ner kokosbollar och satsumas och satte sedan på oss kläderna. Och medan vi gjorde allt det där hade Astrid hunnit somna i selen.

 

 

Jag la ner Astrid i vagnen och satte Elsa i den andra delen och prick 10.10 var vi redo att ge oss av!

 

 

Wow vilken ljuvlig höstmorgon det var! Det var -3 i skuggan när vi gick iväg och frosten låg fortfarande kvar på vissa platser! Älskar krispigheten i luften såna här dagar ❤️

 

 

Lagom tills vi kom fram till lekparken vaknade Astrid! Lite typiskt när jag skulle leka med Elsa… jag visste att hon inte sovit klart så fick ta upp henne och sätta henne i sjalen och kanske var det anledningen till varför det blev som det blev sen…

 

 

Elsa som varit så taggad på lekparken och picknick blev plötsligt jättegnällig så jag tänkte att det kunde vara bra att börja med picknicken för att få upp blodsockret på henne. Men icke! Den där varma chokladen som vi gjort tillsammans skulle hon INTE ha (jag såg att hon nästan var på väg att slå ut den med handen över bordet ?). Hon vägrade smaka och betedde sig som en liten bebis, så kanske var hon i behov av uppmärksamhet samtidigt som hon var väldigt trött. Hon skrek rakt ut och till slut tröttnade jag på att försöka prata och trösta då jag insåg att det inte gjorde någon skillnad. Så jag hällde i mig min kopp med varm choklad, slängde ut hennes, tryckte i mig en kokosboll (behövde den mest för ny mental energi ?), satte ner Elsa i vagnen och gick hem igen. Det blev alltså ingen lek i lekparken.

 

 

Sen somnade Elsa på bara några minuter, så hon var nog väldigt trött. Lite tråkigt att det blev som det blev, men jag försökte se det från den ljusa sidan – vi kom ändå ut i det fina vädret och jag fick dessutom till en långpromenad när vi gick fram och tillbaka till lekparken ?

 

 

När vi kom hem en halvtimme senare sov hon fortfarande som en stock….

 

 

När Astrid vaknade passade jag på att äta min lunchlåda sittandes på golvet medan hon låg i gymmet ? Jag var så hungrig att jag inte orkade vänta på att Elsa skulle vakna ?

 

 

Jag fick väcka Elsa efter två timmar och till min lycka vaknade hon på ett strålande humör så vi gick direkt till lunchbordet. Jag hade kokat lite stuvade makaroner och till dem beställde hon två råa korvar…..

 

 

Efter lunchen satte vi på oss ytterkläderna och gick ut för att leta löv till eftermiddagspysslet ?

 

 

Sen klistrade vi löv på papper!

 

 

Själv satt jag med utsikt över Elsa åt ena hållet och denna utsikt över grönsaksfat och blommor åt andra hållet! Tog in alla grönsaker i helgen som får mogna här inne nu! Det är så vackert att ha alla dessa grönsaker inne på köksbordet alltså <3

 

 

Tvåbarnslivet ❤️ Astrid börjar bli så himla intresserad av det som händer runtomkring henne och är ständigt road av Elsa när hon är vaken. Tittar alltid med fascination i blicken när Elsa härjar här hemma ?

 

 

Efter en stund gick lövpysslet över till målarpyssel och vi skapade teckningar med händer till Elsas stora fascination!

 

 

Eftermiddagsfika i kaoset och jag fick äntligen avnjuta dagens andra kopp kaffe! Här hade målarpysslet bytts ut mot lera och Elsa var i full färd med att packa in sina bamsefigurer i leran.

 

 

Sista halvtimmen innan Pelle kom hem från jobbet lekte vi en av Elsas favoritlekar – kurragömma med bamsefigurerna. Jag gömmer alla figurer och hon får (med lite ledtrådar från mig) sedan leta efter dem 🙂 När det sedan är hennes tur att gömma så jag får leta väljer hon exakt samma gömställen som jag gömt dem på innan. Det är så himla gulligt ❤️

 

 

Måndagsmiddagen som blev en smarrig tomatsoppa och bröd med rökt makrill på! Så fantastiskt gott och åts med god aptit av hela familjen 🙂

 

Efter middagen kvällsbadade vi en varsin unge samtidigt som vi själva passade på att bada/ duscha. Vi brukar göra så och det är så himla smidigt! Pelle och Elsa badade tillsammans i stora badkaret medan jag duschade bredvid Astrid som låg i badbaljan och plaskade. Sen var hela familjen rena och redo för kvällen! Lite småpyssligt men underbara småbarnsliv ändå ❤️

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Härligt inlägg 🙂 Så himla bra ”lifehack” för småbarnsföräldrar att köra gemensam bad/dusch 🙂 Så gör vi också med våra små här hemma! Men hos oss är båda barnen i badkaret med pappan och jag får lite egentid i duschen som är bredvid badkaret.

 2. Sofia

  Så mycket med detta inlägg jag älskar:
  Två råa korvar….
  Gömmer på samma ställe som mamma ?
  A och E s relation som blir mer och mer cementerad. Minns när jag var liten och min syster kom (jag var förvisso fem!) och hur svartsjukan långsamt gick över i kärlek och att den var besvarad, överallt sträckte min syster armarna efter mig och när det var skolavslutning gav hon sig inte förrän hon lösgjort sig från mamma och sprungit fram till mig och fick sitta på min arm. Känns som du har mycket sånt att vänta ?

stats