Emma Barremyr

God morgon från verkligheten!

God morgon direkt från verkligheten! Det är vår sista semestervecka, jag har gått och blivit sjuk och vi har haft en riktig katastrofnatt. Jag har fått halsont, är snorig och har huvudvärk. En hederlig förkylning helt enkelt vilket känns sååå segt eftersom jag är tillräckligt dålig för att vara sängliggande ? Förlåt om jag klagar mycket, men det känns bara som att det är något nytt hela tiden och att vi inte riktigt hunnit njuta av semestern. Först var det blodförlusten efter förlossningen, sen ytterligare en stor blödning och operation en vecka senare, veckan efter det fick Pelle jättehög feber och någon konstig maginfluensa, sen började min mjölkstockning som kommit och gått senaste veckan, och nu en förkylning till råga på allt. Blä! Jag försöker se det positivt och tänka som en vän till mig sa ”det är tur ni är hemma båda två nu iallafall”, och ja det är ju faktiskt skönt, även om det är himla tråkigt att semestern blev såhär! Men tur ändå att vi har varandra och att vi haft flera bra dagar emellanåt som vi kunnat njuta av tillsammans hela familjen ❤️

Det känns som att mitt immunförsvar är nere på botten just nu. Så mycket sjuk som jag varit i år har jag nästan aldrig varit, och jag har varit rejält sjuk dessutom, vilket jag tror har med mina låga järnvärden att göra. I slutet på februari fick jag ju en rejäl förkylning men hög feber och den där fruktansvärda bihåleinflammationen som satt i över en månad, och det var precis samma tid som man upptäckte att mitt hb sjunkit jättemycket, och sen fortsatte det ju bara att sjunka. I juni blev jag sjuk igen och fick en rejäl luftrörskatarr med hög feber, halsont, hosta och snuva. Så inga ”småförkylningar” direkt.

Och nu är jag sjuk IGEN! Dock har jag sluppit febern den här gången och känner mig inte jättedålig så förhoppningsvis är jag på benen snart igen! Nu hoppas jag bara att barnen klarar sig och att jag inte smittar ner dem. Jag gör allt i min makt för att de inte ska bli smittade och är mest orolig för Astrid såklart. Hon är så liten fortfarande ❤️

I skrivande stund sitter jag i soffan med Astrid sovandes i sjalen och Elsa nerbäddad under filten bredvid mig. Vi har som sagt haft en riktig katastrofnatt här. Elsa sover i vanliga fall hela nätterna och vaknar för det mesta runt 06.30 nu och Astrid brukar somna för kvällen runt 21, amma en gång per natt och tar ofta sovmorgon, men inte inatt. Jag är sjuk, Elsa har varit uppe en gång inatt och tog dessutom morgon vid 05. Astrid, som har sovit hos Pelle har legat och stånkat, ammat tre gånger och i princip hållit Pelle vaken hela natten ? I vanliga fall delar vi alltid upp oss och hjälps åt, men eftersom jag är sjuk tog Pelle båda barnen och väckte bara mig när det var dags att amma. Herregud vad synd jag tycker om honom! Och samtidigt vill jag ju prioritera att sova eftersom det är bästa medicinen så jag blir frisk fort. Sömn alltså! Livets stora utmaning med små barn ?

Jag och Astrid gick upp vid 06.30, för då tyckte hon tydligen att det var morgon. Nu har vi ätit frukost hela familjen, Pelle har fått gå och lägga sig igen och jag sitter här i soffan med barnen. Jag har ändå sovit ”bra” inatt trots att jag varit uppe och ammat tre gånger och känner mig lite piggare än vad jag gjorde igår, men det lär ändå bli en lugn dag idag. Ja hörni! Verkligheten alltså ?

Hur mår ni? Dela gärna med er ❤️

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Åh jag hoppas ni kryar på er snart! Hur är Astrid på kvällarna nu? Är hon gnällig eller nöjd? Har en son i samma ålder som vill vara vid bröstet nycket (vilket han gärna får) men som även är orolig och lite smågnällig innan han kommer till ro vid 22 tiden. Kram

  2. Sophie

    Vi har precis skolat in på förskolan, lagom till sista inskolningsdagen (i fredags) så fick sonen på to em jätte hög feber och verkligen nere, så han fick bli hemma. Därefter insjuknar jag i liknande tillstånd som sonen sö kväll/natt till måndag och sonen inte frisk än även om febern var borta. Så veckan har ju inte alls varit vad jag trott den skulle bli.

  3. Veronica

    Känner igen det där! Men, med yngsta nu som Elsa så är det där ett minne blott (hoppas jag! peppar peppar). Imorse vaknade jag av mig själv vid 6.30, gick upp, satte mig i soffan med täcke och kudde och drack kaffe i lugn och ro. Vid 7.30 väckte jag resten av familjen som gärna hade sovit längre. Det kommer en tid när det blir så för er också!! Håll ut!!! 🙂

stats