emmabarremyr

Emma Barremyr

Laddar batterierna

 

Hej. Jag står i skrivande stund framför datorn hemma hos mamma och pappa vid deras köksö. Bredvid mig står en kokoslatte som jag fikar med ett par raw snickersbitar (som min vän Kristin levererade till mig som en “krya-present” förra veckan) och i sjalen sitter min sovande bebis och knorrar lite. Den här stunden är så ljuvlig! Jag älskar att kombinera skrivarstunderna med en fika och njuter såklart extra mycket när jag samtidigt kan snosa lite på mitt sovande barn. Hon luktar så gott och det är underbart att känna hennes varma lilla kropp mot min.

Pelle vaknade med skyhög feber igår, så för att ge honom lugn och ro och för att minska risken för att jag eller barnen också skulle bli sjuka flydde jag upp till mina föräldrar. Så nu hänger vi här och tar det rätt chill! Jag får som vanligt mycket hjälp med barnen och kan ladda batterierna lite, vilket är guld värt såklart.

Inatt lyckades jag skrapa ihop säkert nio timmars sömn. Astrid var kvällspigg igår (det varierar ju lite från dag till dag) så jag ammade henne vid halv nio, lämnade henne till mamma och gick och la mig. Jag somnade som en stock och blev väckt vid elva av mamma som lämnade över Astrid med en nybytt blöja. Hon ammade en snabbis och sen somnade vi båda två fort och sov som två stockar fram till åtta imorse (bortsett från två snabba amningstillfällen vid två och fem inatt). Drömnatt helt enkelt och jag vaknade med massa ny energi!

Idag har vi inte gjort jättemånga knåp, utan har i princip bara hängt här hemma. Elsa drog till med en tidig morgon för andra dagen i rad (hon sov med mormor så hon fick ta den smällen, hehe) och var rätt trött under förmiddagen, så jag och mamma beslutade oss att gå en förmiddagspromenad med båda barnen så att även Elsa fick sova en stund. Vi gick ut tillsammans, men efter en stund vek jag av in i skogen och gick en omväg hem. Gud, jag uppskattar verkligen små korta stunder för mig själv nu för tiden. Det var alldeles ljuvligt i skogen och jag njöt så mycket av att få tanka kroppen med rörelse och frisk luft. Skogen alltså <3

Nu på eftermiddagen åkte mamma och Elsa iväg till badhuset, så jag och Astrid är ensamma här hemma. Jag passar såklart på att blogga och jobba lite eftersom Astrid ändå sover. Tänkte försöka få några blogginlägg skrivna som jag velat skriva ända sen Astrid föddes och så svara ikapp lite mail som jag inte hunnit med.

Hoppas ni har en fin dag allihopa!

Kram Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats