Emma Barremyr

En fredag med tacksamhet i kroppen

 

God morgon fredag! Efter att ha sovit väldigt bra inatt har jag har vaknat upp mycket piggare än på länge och sitter i skrivande stund och NJUTER av ett par mackor och morgonkaffet i uterummet medan Astrid ligger här bredvid i vagnen och sover. Åh gud, känner sån enorm tacksamhet över livet och mitt mående just nu! Jag vet inte hur många gånger sedan förlossningen som jag gråtit av lycka över att matlusten är tillbaka. Det är SÅ UNDERBART GOTT att äta mat igen och frukosten är typ godare än någonsin. Jag unnar mig smörgås med ägg och laxpastej samt philadelphiaost, chévre och jordgubbsmarmelad varje dag numera. Och en stooooor kaffekopp med havremjölk på det och njuter länge. Herregud alltså! Tänk att jag varit så äcklad och illamående i NIO månader och att det bara försvann över en natt?!

Förutom matlusten är jag tacksam över att jag börjar må bättre igen. Jag är fortfarande väldigt trött, men järnvärdet är ju också fortfarande lågt, men sakta på väg uppåt så jag upplever ändå att jag successivt blir piggare och piggare, Blödningen har faktiskt avtagit under veckan och jag har heller inte ont i magen längre. Tack vare det börjar mycket av oron släppa och jag känner därför att jag mår lite bättre psykiskt nu också. Skönt!

Vi har varit uppe i Sunne och Torsby ett par dagar och igår lämnade jag och Pelle kvar Elsa hos mormor och åkte ensamma hem med Astrid. Vi är båda ganska slitna efter allt som hänt, så Elsa fick följa med mormor till sommarstugan ett par dagar så att jag och Pelle kan vila upp oss lite. Det är ju full fart från morgon till kväll med en tvååring så att få lite avlastning när man behöver är guld värt. Det är också en sak som jag är tacksam för – våra familjer och all hjälp vi får. Har skrivit det många gånger förut, men det tål att upprepas då det är en lyx som är få förunnat. Sen har jag SÅ SVÅRT att inte känna dåligt samvete över att vi lämnar Elsa och tar med oss Astrid. Jag är så rädd att hon ska känna sig utanför sedan Astrid kom, men hon verkade inte bry sig alls när vi åkte iväg så det var skönt. Hon var bara hur peppad som helst på att få åka på äventyr med mormor. Vi fick massa kramar och pussar innan vi skiljdes åt och nu försöker jag tänka på hur fint det är för Elsa och mormor att skapa en stark relation och få egentid med varandra. Och samtidigt försöker jag njuta av att ha egentid med Pelle och Astrid, för det är trots allt himla mysigt det också!

Idag ska vi försök städa lite här hemma, vilket verkligen behövs nu eftersom det är snart tre veckor sedan sist. Tiden har bara flugit iväg sedan Astrid kom (helt otroligt att hon blir TRE veckor på söndag) och sen har det inte funnits energi över till att städa heller, så det ska bli gött att röja lite. Sen ska jag och Astrid åka hem till Beatrice och äta lunch och i eftermiddag tänkte jag försöka gå en promenad igen. Jag har verkligen saknat rörelsen senaste veckorna. Läkarna har sagt att det är helt okej att jag rör på mig (bättre det än att jag sitter stilla), men jag har inte vågat röra på mig eftersom det varit så obehagligt med allt blod. Men nu känner jag mig redo att försöka komma igång lite igen, äntligen 🙂

Hoppas att ni får en fin fredag kompisar!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats