Emma Barremyr

Gravid vecka 39

 

Ny gravidvecka och ny graviduppdatering! Igår gick vi in i vecka 39 (38+1 idag) och det är overkligt nära nu alltså. Ska bli så spännande att se när lillasyster väljer att kika ut. Elsa kom i vecka 39+1, alltså om prick en vecka. Jag har hela tiden haft en känsla att lillasyster skulle komma ännu tidigare, men jag har kanske helt fel. Det är lite mindre än två veckor kvar till BF, så det återstår att se om hon kommer innan eller om jag får gå över den här gången….

Nytt sedan förra veckan: i måndags fick sammandragningarna som jag haft tidigare en helt ny karaktär. De blev mycket kraftigare och har stundvis gjort ganska ont, så ont att jag trott att förlossningen varit på väg att dra igång flera gånger under veckan. Men det har bara varit falskt alarm och jag sitter fortfarande här och är gravid. Tarmen har börjat tömma sig och jag har varit väldigt lös i magen och sprungit på toaletten ofta. Så minns jag att det var veckan innan förlossningen drog igång med Elsa också, så det känns ändå som att det är något på gång och kanske inte jättelänge tills jag ska föda (önsketänkande?). Sen skrev jag ju förra veckan att slemproppen börjat lossna och igår kan jag säga att den lossnade ordentligt, men vi behöver inte gå in på några detaljer där 🙂

Bästa med veckan som gått: att jag ändå fått må helt okej. Även om jag är tung och trött i kroppen, mår illa och har mycket förvärkar så mår jag så himla mycket bättre nu än tidigare och jag har därför kunnat njuta av dagarna med Elsa. Våra sista dagar med egentid känns så otroligt värdefulla och det är fint att kunna njuta av dem hyfsat iallafall <3

Sämsta med veckan som gått: det sämsta med den här veckan var helt klart när vi fick åka in lite akut till sjukhuset pga. de oregelbundna hjärtljuden som barnmorskan registrerade när jag var där i onsdags. Det gick ju bra till slut, men så mycket oro och jobbiga tankar jag hann tänka. Usch!

 

 

Veckans bebis: hon fortsätter att växa och är nu cirka 50 cm lång och väger runt 3,2 kg. Hon har ända sedan jag började känna fosterrörelser varit en aktiv liten krabat och det är hon fortfarande. Hon rör sig mycket och såhär på slutet är rörelserna en häftig känsla att få uppleva. Det är som att ha en liten ailen i magen. Jag försöker njuta av rörelserna så mycket jag bara kan eftersom jag förmodligen aldrig kommer att uppleva det igen.

Veckans mående: jag har betat av ytterligare en vecka med illamående (hittills totalt 31 veckor med detta vidriga illamående) och som jag skrev ovan så känner jag mig tung och trött i kroppen och har haft mycket förvärkar hela veckan. Tack och lov så har det ändå varit ganska lugnt om nätterna, så jag har ändå sovit bra och därför varit hyfsat pigg på dagarna.

Veckans mage: magen sjunker neråt lite för varje dag som går och jag känner mig sprickfärdig typ. Hehe!

 

 

Veckans craving: jag har varit sjukt sugen på bubbelvatten, men det kan jag inte dricka så mycket av eftersom min mage inte pallar kolsyra så bra. Mitt andra sug är sura döskalle-bubs. Har ätit så mycket av det i veckan och det är SÅ GOTT!

Veckans träning: eftersom jag haft energi den här veckan har jag faktiskt kommit ut på promenader varje dag sedan förra helgen. Jag har gått mellan 4-6 kilometer och ändå kunnat hålla ett ganska bra tempo som gjort mig flåsig, och det har varit heeeelt underbart! Och imorse körde jag ett pass i gymmet, det har inte hänt på länge! Gött 🙂

Veckans tankar: jag tänker såklart mycket på vår lilla bebis och på förlossningen. Är så himla spänd på att få uppleva allt det här med att föda barn, bebisbubblan och att få lära känna ett nytt litet liv igen. Jag är så nyfiken på hur lillasyster kommer att se ut, om namnet vi tänkt till henne kommer att passa, vem hon är och vilka personlighetsdrag hon kommer att ha. Kommer hon vara lik mig eller Pelle? Kommer hon vara lik sin syster? Åh, är så himla spänd på allt och längtar ju såklart jättemycket efter att få träffa henne nu.

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linnea

    Sååå spännande! Min andra förlossning började också med onda förvärkar ca en vecka innan, samt att jag också tömde mig rejält dagarna innan haha! Så vem vet, bebisen kanske är på g 😉 stort lycka till!

stats