Emma Barremyr

En lista om hälsa

 

God morgon måndag! Karin skickade vidare en lista om hälsa till mig, så den listan tänker jag får starta upp bloggveckan. Här kommer mina svar!

 

Vad är hälsa för dig?

Hälsa för mig har under de senaste åren kommit att handla om så mycket mer än vad det gjorde tidigare. Hälsa för mig är att fylla livet med saker som ger välmående och samtidigt ta hand om både kroppen och knoppen. Det handlar om att lyssna inåt och att kunna känna kroppens signaler, att acceptera nuläget och ge sig själv det man behöver i stunden.

Att känna välmående är en viktig grej för hälsan och några saker som ger välmående för mig är tid med familjen, att äta god och näringsrik mat, att röra på mig varje dag, att vistas i naturen, att pyssla i trädgården, träna mindfulness, träffa vänner, greja i köket och hemmet över lag, kramas, ge och få mycket närhet bland annat. Det finns mycket mer, men det här är nog ändå det viktigaste för mig att fylla livet med om jag ska må bra.

 

 

Hur mår du fysiskt idag?

Det är fredag förmiddag när jag skriver det här inlägget och jag känner mig tung, trött, sliten och illamående. I övrigt känns kroppen okej, jag har inte ont någonstans och har faktiskt kommit ut på några promenader senaste veckan vilket känts så himla bra efter en långdragen förkylning. Jag behöver verkligen få röra på mig för att må bra, både fysiskt och psykiskt.

 

Hur mår du psykiskt idag?

Psykiskt mår jag okej. Jag har inte alls varit lika gråtfärdig som tidigare, men det kan nog ha med järninfusionen att göra. Beskedet om att jag skulle få göra den gjorde mig så himla glad och stressen över tröttheten släppte lite, och då kändes lite lättare psykiskt. Förhoppningsvis kommer jag piggna till lite nu de kommande veckorna och därför känner jag mig inte alls lika uppgiven som tidigare. Det tar ju ett par veckor innan det ger effekt, men jag tror verkligen på detta!

 

Vad borde du göra mer/ mindre av fr att maximera din hälsa?

Mer yoga och mer meditation skulle jag behöva i livet! Det är något som jag mår så bra av, men som det är svårt att hitta tiden till just nu och som därför inte alls får så mycket plats som jag önskar. Vad jag borde göra mindre av vet jag faktiskt inte, slentrianscrolla på mobilen kanske! Det är ändå något jag jobbat med att medvetet sluta med, men som jag kan bli ännu bättre på!

 

 

Är du morgon- eller kvällsmännsika?

I vanliga fall är jag en morgonmänniska! Jag älskar att vara uppe i tid och har egentligen aldrig varit någon som sovit länge på morgonen. Jag älskar frukost och att röra på mig tidigt på dagen, gärna i form av en morgonpromenad. Just nu är jag dock mer kvällsmänniska är morgonmänniska i och med att jag mår bättre på kvällarna än vad jag gör på morgnarna. Men får man säga att man är kvällsmänniska när man ändå lägger sig runt 21 på kvällarna? Haha. Jag kanske varken är morgonmänniska eller kvällsmänniska just nu?I Oavsett så är jag iallafall piggare på kvällen och uppskattar kvällarna mer i och med att jag mår så fruktansvärt illa och är så trött på morgnarna just nu.

 

Hur får man dig på bra humör?

Om jag är på dåligt humör är det absolut bästa sättet att få mig på bättre humör RÖRELSE! Men det finns mycket annat som också får mig på bra humör. Att kramas och vara nära familjen, att äta gott, vara utomhus och andas frisk luft, göra saker som jag tycker är roliga, trädgårdspyssel, göra saker som mitt barn mår bra av (är hon glad är jag glad) och att faktiskt prioritera att ge mig själv det jag behöver.

 

Springa, lyfta vikter eller yoga?

Svår fråga eftersom jag behöver alla delarna för att må bra! Men måste jag välja så svarar jag springa, eftersom det också involverar naturupplevelser och att jag får vara för mig själv. Jag behöver det så mycket och löpningen är ju en form av meditation för mig

 

 

Fotografier av: Caroline Dahlén

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats