Emma Barremyr

Pestobakad torsk med rött ris

 

Jag har inte mycket inspiration i matlagningen just nu i och med att jag mår som jag mår. Men ibland smyger sig det där gravidsuget på och jag får en plötslig längtan efter vissa saker. Så var det förra veckan när jag blev sugen på torsk och ris. Jag kände att pesto och grädde skulle vara en himla god kombination till torsken så det fick det bli.

Elsa hjälpte mig i vanlig ordning med peston och sen blandade jag ihop den med grädde, salt och peppar, hällde över torsken och körde in i ugnen. Vi serverade med grönsaker och rött ris vilket blev succé!

Så varsågoda! Här får ni ett otroligt gott och enkelt recept på torsk som passar utmärkt att servera till både ris och potatis. Perfekt för små magar också! Scrolla vidare för ett utförligare recept 🙂

 

 

Pestobakad torsk med rött ris

Ingredienser 4 personer

4 portioner rött ris
800 g tinad torskfilé
1 kruka basilika
1/2 dl pinjenötter (solroskärnor funkar också om du är nötallergiker)
2 msk olivolja
1 dl pecorino
2 dl grädde
Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader.Koka riset enligt anvisningen på paketet. Ringla olivolja i en ugnssäker form och lägg ner torskfiléerna. Salta och peppra. Mixa ihop basilika, pinjenötter och olivolja. Tillsätt sedan ost och grädde. Smaka av med salt och peppar. Häll över fisken och ställ in i ugnen i 20 minuter. 

Servera sedan torken med ris och sallad!

 

 

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats