Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

3 goda fikabollar med choklad

Publicerad,

 

Det är fredag så vad passar bättre än lite goda fikatips inför helgen? Jag insåg precis att jag helt glömt bort att dela de sista godsakerna vi hade på Elsas kalas med er, så idag ska ni får trippelt upp – recept på TRE GODA FIKABOLLAR!

Kolabollar, bountybitar och chokladbollar!

Kolabollarna har jag gjort många gånger tidigare och de är en svårslagen favorit som jag aaaaldrig tröttnar på! De är så enkla att göra och alla jag bjuder dem på älskar dem, trots att det inte är något ”socker” i dem. Bara lite i chokladen. Resten av sötheten står ju dadlarna för.

Bountybitarna var det första gången jag gjorde och jag valde att göra dem med en mjölkfri choklad för att få dem helt veganska. Det blev gott! Och chokladbollarna då. Det är helt vanliga chokladbollar fast sötade med kokossocker istället för vanligt socker. Kan aldrig bli fel!

Vill ni baka lite bättre alternativ till kalaset eller fikat kommer här tre goda recept! Varsågoda, scrolla!

 

 

Veganska bountybitar

2 dl krämig kokosmjölk
200 g riven kokos
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk agavesirap (eller honung)
200 g vegansk choklad
1 msk kokosolja

Blanda kokosmjölken med kokos, vaniljpulver och agavesirap. Tryck ut in en bakpappersklädd form, ca 20×25 cm. Låt stå i frysen minst 1 timme. Smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i mikron. Blanda med kokosoljan. Skär ca 20 bitar och doppa i den smälta chokladen. Strö på lite kokos, låt stelna i kylen.

Recept från Ica.

Kolabollar

20 färska dadlar
1/2 dl kokosolja
1/2 tsk salt
1/2 vaniljpulver
100 mörk choklad (jag gillar med mintsmak)

Mixa dadlar, kokosolja, salt och vaniljpulver. Rulla bollar och ställ in i kylen så de får stelna. Smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i mikron.

Recept från Foodpharmacy.

Chokladbollar

100 mjukt smör
1 dl kokossocker
3 dl havregryn
1 tsk vaniljpulver
3 msk kakao
Riven kokos att rulla bollarna i

Blanda alla ingredienser. Fora till små bollar och rulla i kokos.

 

 

Och med det vill jag önska er en fantastisk fredag och fin helg!

Kram / Emma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *