Emma Barremyr

Bilder från påskhelgen

Hej kompisar! Hur mår ni? Wow, vilken påskhelg det varit! Hos oss har det nästan varit så varmt att jag fått sommarfeeling och vi har i princip spenderat hela dagarna utomhus, från morgon till kväll ända sen i torsdags. ÄLSKAR att kunna göra det! Vi har kört på rejält med altanbygget och är nu klara tack vare fantastisk hjälp från våra familjer. Dom är guld värda, minst sagt <3 och det är så skönt att ha altan klar! Nu är det bara projekt ”växthus” kvar och sen allt småfix som ju kommer med vår och sommar! Ser så mycket far emot det.

Vi har inte firat någon ”traditionell påsk” som vi brukar i år, utan valde ju att vara hemma hela påsken för att vi skulle kunna fokusera på altanbygget, men vi har även hunnit med lite annat mys, som 30-årskalas, grillkvälll och avslutningsvis lite häng i sommarstugan med Pelles familj.

Jag har varit aktiv med mobilkameran i helgen och tänkte därför att vi kör ett inlägg med bilder från påskhelgen idag. Det blir helt oredigerade bilder direkt från livet en påskhelg i slutet av april 2019. Varsågoda, här är våran påskhelg i bilder – nu kör vi!

 

Vi firade in påskhelgen med en jordgubbsfika i solen!

 

 

Efter middagen tog vi sen en cykeltur och hamnade här en stund. Vi traskade runt lite, kramades och njöt av den vackra kvällen! Kände mig så tacksam över att vi bor i dessa omgivningar!

 

 

<3

 

 

Familjen tog sovmorgon på långfredagen så jag åt frukost ensam i soffan. vaknar ju alltid svinhungirg och måste upp och äta fort!

 

 

Sen fick jag gå en promenad efter frukosten medan Pelle tog morgonrutinerna där hemma!

 

 

När jag kom hem igen var de i full fart med att cykla! Elsa är fortfarande lite för kort för sparkcykeln, men tycker det är väldigt roligt att cykla när vi springer med henne. Min rygg tycker inte att det är lika roligt, hehe!

 

 

Sen blev det 30-årskalas för min svåger Martin!

 

 

Lina och Martin hade gjort egna smörgåstårtor till kalaset och den som står längst fram här var till mig, både gluten- och laktosfri. Wow säger jag bara! Den var så god!

 

 

Jag käkade upp halva tårtan själv, hehehe / gravid och hungrig!

 

 

Till efterrätt blev det kladdkaka med kolatäcke med glass och massa frukt och bär. Kladdkakan var också gluten- och laktosfri och så himla god! Tänk er kladdkaka möter knäck! Herregud!!!

 

 

Elsa och Alicia! De leker så bra ihop, är så söta och gulliga mot varandra och mitt hjärta smälter lite varje gång jag ser dem tillsammans <3

 

 

Sen blev det påskäggsjakt på kalaset och ni kan ju gissa lyckan över att hitta två russinpaket i påskägget? Elsa älskar russin!

 

 

Lillsmulan äter så dåligt just nu så det blev en flaska välling i mormors knä till eftermiddagsmellis!

 

 

Efter kalaset åkte vi hem och grillade halloumiburgare! Jag älskar verkligen varianten med pesto och aubergine (RECEPT HÄR!)

 

 

Vi hade mamma och pappa på övernattning för att få lite hjälp med altanbygget under lördagen och på lördagsmorgonen dukade vi upp en liten frukostbuffé i uterummet! Så ljuvligt att kunna sitta där ute och äta alla måltider igen!

 

 

Efter frukosten roade sig Elsa med sitt dockskåp! Så mycket plotter (vi har dock plockat bort alla smådelar), men hon älskar det verkligen och det är så roligt att se på henne när hon leker <3

 

 

Glad påsk från mig och magen!

 

 

Jag passade på att planera om lite tomater och så lite sallad i en kruka när mamma och Elsa gick till lekparken vid lunch!

 

 

Det växer så det knakar just nu och tanten inom mig jublar!

 

 

Här kämpar killarna med att få upp reglarna!

 

 

Och småtjejerna gick balansgång! Att bygga upp små hinderbanor är verkligen en favoritaktivitet just nu!

 

 

Lte gymnastik och huvudstående avslutade hinderbanan!

 

 

SOM JAG ÄLSKAR DEM!!!!

 

 

Titta vad det gick framåt under lördagen! Alla reglar kom på plats + en ram till trallen!

 

 

Lördagskvällen var HELT magisk! Vi satt ute i kvällssolen och åt mat hemma hos syrran och det är så härligt att våren är här på riktigt nu. Som man uppskattar den här första värmen som kommer!

 

 

Det stod grillat på menyn! Ingen påskmat den här påsken inte, vi körde all in på grillat! Så mycket godare om du frågar mig!

 

 

Lax och potatiskaka!

 

 

Och lite goda grilltillbehör!

 

 

Att grilla och sen att sitta ute och äta! Ljuvligt ju!!!

 

 

Efter middagen var det läggdags för Elsa så vi cyklade hemåt i solnedgången! Kan jag skriva en gång till att det var en fin kväll?

 

 

Söndagen kom och vi satte igång med bygget igen! Nu var det bara att skruva trall som återstod och Elsa hjälpte pappa med skruvningen!

 

 

Och att bära brädor såklart! Älskar hennes hjälpsamhet! Hon vill vara med i allt vi gör och det är så mysigt även om det tar lite längre tid än vad det skulle gjort utan hennes hjälp <3

 

 

Vi fortsatte greja ute i trädgården hela söndagen och sen hade vi lite grannar här på bus och lek. När kvällen närmade sig satte jag och Elsa på tv:n för första gången på hela helgen och hade lite mys i soffan en stund innan middagen!

 

 

Sen gjorde jag sötpotatispizzor med chevre! Godaste pizzan jag vet och när chevren varit i ugnen går den ju att äta som gravid också!

 

 

Måndagsmorgonen började med en tur till lekparken vid Kilenegården för mig och Elsa. Vi hade med oss fika och det var det första Elsa ville göra när vi kom dit ”FIIIIIIIIIKAAAA nu mamma”!

 

 

Sen gungade vi gungbräda….

 

 

 Och åkte rutschkana femtioelva gånger typ!

 

 

Busade och lekte kurragömma….

 

 

Och klättrade i borgen! ”Tittut mamma”

 

 

När Elsa skulle sova gick vi hem genom skogen och jag njöt av en promenad i stillhet och tystnad! Skogen alltså <3

 

 

Kulan på magen växer kan man säga! Men än så länge ser jag fötterna utan problem iallafall… heheh

 

 

När vi kom hem från vårt lilla äventyr hade Pelles skruvat klart trallen och ställt iordning lite. SÅ underbart att vi är klara med detta projekt nu. Visst blev det fint!? Nu ska det bara inredas också!

 

 

Som avslutning på påskhelgen åkte vi till stugan och hängde med Pelles familj!

 

 

Svärmor bjöd som vanligt på massa god mat!

 

 

Och så njöt vi av maten till den här utsikten! Gött kan man väl säga!

 

 

Och den här bilden får avsluta påskhelgen! Mina älsklingar som sitter och kastar sten i vattnet. Att ha barn är så fridfullt såna här sunder. Det finns inget bättre än att få sitta och titta på mina underbara människor och bara njuta av stunden <3

 

Hoppas ni får en fin tisdag allihopa! Själv sitter jag hemma och betar av jobb nu under dagen och sen blir det som vanligt jobbkväll i gymmet med PT-kunder och min gravidträningsgrupp! Älskar tisdagar!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Charlotte

    Åh man vill bara ”dyka in i bilderna” och vara med! Så roligt att du delar med dig av er vardag.

stats