Emma Barremyr

Idag mår jag bättre

Hej min hjärtan!

Det är torsdag eftermiddag nu och jag mår faktiskt lite bättre än igår. Det har känts väldigt hopplöst de senaste dagarna i och med att illamående kom tillbaka med full kraft, men idag har faktiskt både illamåendet och huvudvärken varit lite bättre. Jag känner efter mycket hela tiden eftersom jag är så van att känna in kroppens signaler, och idag känns sjukdomskänslorna lite mildare så jag hoppas så att det går åt rätt håll nu.

Hela onsdagen kändes rätt pissig och jag grät ett antal gånger, men sen avslutades dagen på bästa sätt och jag fick lite ny energi. Mamma är i stan i veckan och igår fixade hon en mysig tjejkväll hemma hos Lina för mig och mina systrar. Vi fick lite presenter både till oss själva och barnen (lillasyster i magen fick sina första kläder) och så bjöd hon på en fantastiskt god tapasmiddag. Mitt illamående hade lättat lite lagom till kvällen så jag försökte verkligen att njuta av maten. Brietårtan (som bakats i ugnen, vilket gör den okej att äta som gravid) var så god att jag ville gråta lite.

När klockan närmade sig åtta igår kväll var jag så trött att jag knappt orkade sitta upp på stolen längre, så jag åkte hem och la mig. Jag somnade i princip direkt och sov hela natten förutom ett uppvak för att kissa, men lyckades nog skrapa ihop över nio timmars sömn iallafall. Så gött!

Kolla så mycket gott! Räkor, lax och kyckling, sallad, fetaost, kräftröra, oliver, kex, frukt, börs och så bakad brieost! Älskar den här formen av middagar som mamma är väldigt duktig på att fixa ihop. Det blir ofta tapas och mycket gott plock när hon bjuder!

Alltså jag dör så söta! Och SMÅ! Har liksom glömt bort hur små bebiskläderna är och det känns lite smått overkligt att vi till sommaren kommer ha en sån där liten bebis här hemma igen. Gud så gosigt! När Elsa var nyfödd lånade jag massa kläder i stolek 50-56 av syrran, så jag har inte alls mycket kläder sparade från den storleken. Kommer därför behöva shoppa lite nytt till lillasyster i just de minsta storlekarna. I större storlekar har jag sparat nästan allt från Elsa så hon får ärva. Smidigt!

 

Efter lunch idag var jag äntligen hos barnmorskan igen på akupunktur efter tre veckors uppehåll. Vi körde en ”snäll” behandling och tog bara hälften av punkterna som vi brukar och sen satte hon även en nål i en avslappningspunkt i pannan eftersom jag är väldigt spänd där efter all huvudvärk. Det var väldigt skönt och jag somnade nästan till under behandlingen för att jag blev så trött. Nu efteråt är jag också väldigt trött, så bortsett från att jag ska köra en PT-kund lite senare i eftermiddag blir det en lugn kväll med mycket vila!

Hur mår ni idag?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Hej
    Du skriver mycket om graviditetskrämpor och klart att du får det. Sedan vill jag påminna om att det finns många som skulle göra allt för att få graviditetskrämpor, vibsom kämpar för att få batn genom ivf, går igenom missfall etc. Alla har sitt som man går igenom. Men ge dig en tanke att vara glad för att du är gravid med ett friskt barn.
    Det är grymt att inte kunna få det man vill ha som allra mest, ett barn

    1. emmabarremyr

      Jag förstår dina tankar och även om jag har en jobbig graviditet tänker jag ofta på de som inte kan få barn och att jag är extremt tacksam för att jag är gravid trots allt, jag vet att det inte är något att ta för givet. Jag har alltid skrivit väldigt mycket om mitt mående i bloggen och vill inte visa upp någon ”fasad” nu när jag mår så dåligt, utan visa verkligheten. Tror det är svårt att förstå om man aldrig varit gravid. Och det är såhär den ser ut för mig. Det är fruktansvärt jobbigt! Men det innebär såklart inte att jag inte är glad, tacksam och ödmjuk för min graviditet. De känslorna är där hela tiden också <3 Jag hoppas att du en dag får uppleva ditt barn! Stor kram

  2. E

    Skönt att du mår lite bättre 🙂 Jag mår också bra, förutom att jag blev lite orolig idag när jag fick veta att jag bara har ca. 11,5% kroppsfett, vilket ju är på tok för lågt som kvinna. Tränat/tränar väldigt mycket, och äter därav väldigt mycket också och har ändå ”normalt” BMI (som ju inte säger så mycket, framförallt inte när man tränar mycket) men tydligen har all träning gjort att i princip all vikt på min kropp består av muskler och knappt något fett… Blev på ett sätt lite ledsen för jag gillar ändå hur vältränad kroppen ser ut och känns nu, och insåg väl lite att jag inte kommer kunna se ut såhär och samtidigt vara hälsosam (som det känns som att ”alla andra på instagram kan” göra, dumt jag vet men man jämför ju sig nästan oundvikligen). Men mest blev jag faktiskt rädd och kände lite skam, att jag typ skadat kroppen på något vis, och känner att jag verkligen vill upp i fettprocent nu. Är redan i grunden rädd att inte kunna få barn i framtiden då det är min största önskan/längtan i livet, och nu blev jag ännu mer rädd att jag på något sätt rubbat systemet och skadat kroppen…

    Oh well. Skönt att skriva av sig lite. Men utöver det så mår jag bra 🙂 Set framemot en myskväll hemma med sambon då båda är lediga från träning och annat ikväll.
    Kram på dig!

    1. emmabarremyr

      Tack för att du delar med dig ❤️ Jag förstår dina tankar och att det känns svårt nu när du upplever att du mår bra! Är nog en bra idé att lägga in lite mer fett i kosten så att du kan komma upp lite i fettprocent. Tror inte du skadat kroppen bara för att du ligger lågt just nu, men som sagt är det nog väldigt bra om du kan öka i fettprocent så att kroppen kan fungera som den ska ? Hoppas Ni fick en mysig kväll! Krqm

stats