Emma Barremyr

Gravid vecka 18

Vi är redan mer än halvvägs in i vecka 18 nu och på torsdag är det bara EN VECKA kvar tills vi får se vår lilla bebis igen då det är dags för rutinultaljudet. Jag får många frågor om vi ska kolla kön och planen är att vi ska göra det, sen vet man ju aldrig vad bebisen vill, hehe. Det var inte helt enkelt med Elsa, men vi är så nyfikna båda två så vi hoppas såklart att det går!

Nytt sedan förra veckan: jag blir mer och mer sugen på mat och maten börjar smaka bra igen, ÄNTLIGEN! De morgnar jag mått bra har jag till och med börjat fundera lite på en kaffekopp, men har inte riktigt vågat prova än. Magen växer och rörelserna blir tydligare, och så kommer det ju vara för varje vecka som går! Jag har känt rörelser och sparkar rätt länge nu, men nytt sedan förra veckan är ju att även Pelle känt små sparkar nu, myyyyys!

Bästa med veckan som gått: ja men det bästa är ju såklart att Pelle har känt de första sparkarna! Det är tydligen väldigt tidigt att kunna känna utanpå (var ju bara i vecka 16+3 när det hände) redan nu, men han har gjort det flera gånger. Mysigt och väldigt speciellt såklart!

Sämsta med veckan som gått: det är ingen höjdare att vara gravid OCH förkyld, speciellt inte om man har graviditetsnästäppa och är beroende av nässpray. Alltså SHIIIIT vad täppt i näsan jag varit senaste veckan. Så täppt att jag fått huvudvärk, känner mig helt tjock i skallen och måste ta nässpray flera gånger om dagen och natten för att kunna andas ordentligt. Blä!.

Veckans bebis: växer så det knakar! I början av vecka 18 är bebisen 18 cm lång och väger 125 g. I veckans slut har hen ökat i vikt till 160 g, så snacka om att växa fort! Den här perioden är en väldigt aktiv period och bebisen roar sig med att sparka, slå kullerbyttor, vrida sig och göra grimaser. Det känns i magen vill jag lova och det är rejält med aktivitet just nu!

Veckans mående: gick in i vecka 18 tillsammans med en rejäl förkylning och har ju därför legat rätt så däckad de senaste dagarna. Att vara både gravid och sjuk samtidigt är ingen höjdare vill jag lova, speciellt inte när man är täppt i näsan sen innan som jag skrev ovan. I övrigt har jag ändå mått okej. Det verkar som att illamåendet är på väg bort, och faktiskt så har jag haft flera helt illamåendefria dagar senaste två veckorna. Sen har jag såklart haft några kassa dagar också, typ igår då jag var sängliggandes hela dagen och mådde så illa, men förhoppningsvis blir de där dåliga dagarna bara färre och färre nu! Vill bara bli frisk från den här sablans förkylningen så jag kan börja njuta av de dagarna som jag mår bra!

Veckans mage: upplever inte att jag är lika ”svullen” nu som tidigare. Tidigare har magen varit ganska mjuk och svullen, och kanske beror det på att den haft det rätt körigt eftersom jag mått så dåligt. Jag har ju haft diarré och varit jättelös i magen hittills, men nu verkar det ha vänt och jag är istället hård i magen. Inte förstoppad än så länge tack och lov (det blev jag ju med Elsa och det var INTE kul). Själva gravidmagen är också hårdare och när jag petar på magen så känns den inte lös och degig utan hård precis som att det ligger en livmoder med en människa där inne. Och det gör det ju – en nästan 2 DM lång unge har jag i magen nu. Sjukt ju!

Veckans träning: ja den har ju varit helt obefintlig eftersom jag varit sjuk. Hann njuta av ett par barnvagnspromenader och körde lite styrketräning tillsammans med min gravidgrupp på tisdagskvällen, men annars ingen rörelse alls. Känner i hela kroppen hur dåligt jag mår av stillasittande. Blir spänd i axlar och rygg, får huvudvärk och BEHÖVER röra mig och få cirkulation i kroppen för att må bra.

Veckans tankar: är så fascinerad över kroppen och tacksam över att jag får göra den här resan en gång till, även om jag mått väldigt dåligt. Jag vet ju att det är värt det i slutändan och jag försöker påminna mig om att den här resan kommer att ge mig mitt andra barn som belöning. Den tanken gör mig alldeles varm i hela kroppen, och det blir ju faktiskt mer och mer verkligt för varje vecka som går, även om jag nog inte riktigt tagit in att vi ska få ett barn till. Hur det kommer kännas att vara mamma till två kan jag nog aldrig föreställa mig innan jag väl står där med två barn, men jag ser väldigt mycket fram emot att ha två små diamanter att älska.

 

Läs tidigare inlägg om graviditeten här!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats