Emma Barremyr

Zucchinipaj med mozzarella och pesto

Hej kompisar! När jag fyllde 30 för ett par veckor sedan körde vi all in på pajfest. Paj är så bra bjudmat och går att förbereda vilket underlättar om man ska ha många matgäster samtidigt.

Vi fick ju tack och lov massa hjälp av mamma som hade med sig ett gäng pajer till oss, men jag och Pelle lyckades få till en paj vi också. En ljuvligt god zucchinipaj med mozzarella och pesto. Jag hade en bra dag med illamåendet och SOM jag njöt av all god mat.

Den här zucchinipajen kommer vi göra många gånger framöver! I år tänker jag försöka mig på att odla egen zucchini för första gången och då är det ju extra kul att ha massa goda recept att kunna laga. Den här zucchinipajen lägger vi därför på receptlagret här i bloggen!

Vill ni laga något gott och lyxigt nu i veckan tycker jag att ni ska göra den här pajen <3 Och hinner ni inte nu i veckan har ni ett gott recept att prova i helgen! Hoppas ni gillar den!

10746287408_IMG_0359

Zucchinipaj med mozzarella och pesto

Ingredienser 8-10 personer

Pajdeg

2,5 dl havremjöl
2,5 dl majsmjöl
150 gram smält smör
1 dl kvarg/ yoghurt
1 tsk salt

Fyllning

2 mozzarellaostar (à 125 g)
1/2 dl pinjenötter
1 kruka basilika
2 msk olivolja
1 dl riven pecorino
3 ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 medelstor zucchini

Topping

10 – 12 körsbärstomater
1/2 kruka finhackad basilika
1 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla havremjöl, majsmjöl, smör, kvarg och salt till bottnen och tryck ut i en pajform (28 cm i diameter). Förgrädda skalet i 15 minuter.

Gör peston genom att mixa ihop basilika, pinjenötter, olivolja och pecorino. Bred sedan ut den över pajskalet. Skär mozzarellan i tunna skivor och fördela över peston. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor och häll över. Hyvla tunna skivor zucchini med en osthyvel. Garnera pajen med skivorna. Grädda i ugnens mitt i ca 35 minuter eller tills pajen har stannat helt och är gyllenbrun och fin.

Skär tomaterna i fjärdedelar eller halvor. Blanda samman tomaterna med basilika, olja och vinäger. Toppa pajen med detta vid serveringen.

Inspiration till detta recept kommer från Ica.se.

10747684608_IMG_0347

Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

    Måste bara hylla dig lite för att du faktiskt skriver ut varifrån du fått (inspirationen till) receptet. SÅÅ många ”influencers”/bloggare som lägger upp recept var och varannan dag på sina bloggar (och som inte jobbar med mat och alltså troligtvis INTE kommit på receptet själva), utan att ange vart de själva hittat receptet eller inspirationen till det. Varje gång jag kommenterat på sådana inlägg har jag fått arga kommentarer mot mig om att ”det finns ju i varenda kokbok” eller ”det är bara söka på Ica” eller ”HERREGUD HAR DU INGET BÄTTRE FÖR DIG ÄN ATT HATA OCH KLAGA PÅ X, VAR LITE GLAD ISTÄLLET”. Detta trots att jag inte över huvud taget varit otrevlig utan bara skrivit att det ju vore snällt mot den person/det företag som kommit på receptet och lagt ner tid och pengar på det får lite uppskattning och en länk till sig. Tycker liksom det är sunt förnuft och förstår inte hur man INTE kan göra det? De ”tar”/använder ju liksom någon annans recept (och nej det är inte olagligt, men det är ju inte ok bara för att det inte är straffbart…)

    Så. Cred till dig för att du gör något så självklart som faktiskt hänvisar till varifrån du fått receptet. Det är snällt mot personen/personerna/företaget bakom.

    KRAM! <3

stats