Emma Barremyr

Från graviddagboken, vecka 11 (10+1)

Inläggen från ”graviddagboken” handlar om första tiden under min nuvarande andra graviditet. Jag vill dela den här tiden med er, dels för att man sällan får läsa om den här tiden då många håller den hemlig, men också för att jag vill visa för er hur verkligheten sett ut för mig. Det är ett gäng inlägg till er som är skrivna rakt från hjärtat med fokus på tankar, känslor och måendet tidigt i en graviditet och här kommer andra inlägget.

Från graviddagboken, vecka 11 (10+1)

Idag har jag mått sååå bra jämfört med de senaste dagarna. Det är tisdag och jag har i princip inte orkat komma upp ur sängen sen i torsdags. Jag har varit jättedålig i magen, så illamående (dock inte spytt) och äcklad av mat. Det blev en aning bättre igår och idag har jag nästan känt mig som en ny människa.

Minns att det var såhär förra graviditeten också. Det kom någon bra dag emellanåt, sen mådde jag dåligt igen, och så om och om igen. Till slut blev de bra dagarna fler än de dåliga dagarna och någonstans efter halva graviditeten försvann det värsta illamåendet. Sen kom andra grejer, men det är en annan sak, illamåendet är trots allt det allra värsta.

Ni anar inte vilken glädje jag känner just nu. Jag har ätit mat idag och faktiskt tyckt att det smakat bra. Det var länge sen mat var gott. Pelle gjorde en korvstroganoff till middag som jag åt dubbla portioner av. Och till lunch gjorde han enchiladas som också gick ner med god aptit. Till frukost åt jag smörgåsar med smör och ost + apelsin och sen har jag klämt i mig flera mellanmål i form av en stor tallrik grönsaker med dipp, en banan, en ask physalis, en skål med ostbågar, en smoothie och mer apelsiner. Det är väl ungefär så en dag brukar se ut, fast jag brukar aldrig tycka att något smakar bra, jag är alltid illamående och får tvinga i mig maten. Så att jag faktiskt kunnat njuta en gnutta idag gör mig så himla glad!

Och dessutom lyckades jag komma ut en sväng i skogen idag också. Har inte haft någon energi alls till att ens försöka röra på mig senaste tiden, men idag kom suget och jag gick en lugn promenad i skogen. Fortsatte att må bra när jag kom hem och fick en känsla av att livet är på väg tillbaka! Blev så glad att jag grät en skvätt.

Nu är jag trött och ska sova. Klockan är strax åtta och jag har lovat Pelle att ta Elsa imorgon bitti. Hon har fått in den dåliga vanan att vakna redan vid 5-tiden sen jag började bli dålig och Pelle har fått ta alla morgnar. Han är sliten, såklart! Så jag tänkte att han skulle få sova imorgon så testar jag att gå upp. Vi får se hur det går! Jag hoppas hoppas att mitt mående fortsätter att vara bra några dagar till <3

IMG_0599

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats