Emma Barremyr

Tankar från en måndag

Det är måndag och veckan har precis dragit igång! Hur mår ni? Jag har mått ganska bra för andra dagen i rad nu, men vågar inte riktigt tro på att det har vänt. Jag mår ju över lag bättre än vad jag gjort tidigare, men har haft flera bakslag, och jag antar att de kommer fortsätta att komma. Det är väl bara att passa på att njuta dagar som denna tänker jag! Har jobbat lite från soffan, men mest passat på att vila när Elsa varit på förskolan faktiskt.

Från och med den här veckan går Elsa 20 timmar på förskolan istället för 15. Jag behöver lite mer tid för jobb nu framöver, så planen är att hon ska gå 20 timmar i veckan under våren så får vi se hur vi gör sen när bebisen kommer. Jag hade önskat att få ha båda barnen hemma på heltid, men ska jag kombinera jobb och föräldraledighet som förra gången blir det svårt utan förskola, så 15 timmar kommer hon väl gå igen till hösten antar jag.

IMG_0283

Sitter just för stunden med en morot i handen och tänker på huset vi var och kollade på i helgen. Jag nämnde aldrig det igår, men vi var på visning av ett hus som har mycket av det vi önskar oss. Det är ett nybyggt hus som ligger precis intill Vänern i ett mysigt bostadsområde. Trädgården är större och mer ”privat” än där vi bor nu och det finns utrymme för ett stort växthus. DRÖMMEN!!! På tomten finns en lekstuga, huset har en stor inglasad altan och en stor uteplats med kvällssol. Vi bor ju i parhus för tillfället, men både jag och Pelle är sugna på ett fristående hus och något större än vi har nu, både större tomt och större hus. I huset som vi kollade på är allt lite större än vad vi har det nu och på ett sätt skulle det passa oss perfekt.

Samtidigt vet jag inte om jag är redo att flytta? Även om vi börjar växa ur vårt nuvarande boede så älskar jag det här hemmet. Det är sååå HEMMA för mig och jag älskar att vara här <3 Jag fick enorm separationsångest av att tänka på en eventuell flytt och vi vet faktiskt inte hur vi ska göra nu. Kanske har vi inte ens råd? Man vet ju aldrig hur det blir med budgivningarna nu för tiden. Vi ska diskutera det här ikväll så får vi se hur vi väljer att gå vidare…

Andra saker som tar upp mina tankar idag är morfars begravning på torsdag. Känns så overkligt att vi nu ska säga hej då på riktigt och att jag aldrig mer kommer att få krama om honom. Det kommer bli en fruktansvärt jobbig dag, men förhoppningsvis ett fint avslut för oss alla.

Sen fyller jag 30 år på fredag! TRETTIO ÅR! Har inte vågat planera in något alls eftersom jag inte vet hur jag kommer att må. Antar att det bara blir en lugn dag hemma och att familjen kommer och firar mig under helgen. Jag hade såklart större planer för det här firandet, men nu när jag mår som jag mår får det bli som det blir.

Har förresten helt glömt att tacka er för alla kommentarer på inlägget där jag önskade önskerubriker från er. Tack för att ni gav mig lite att bita i! Ser fram emot att beta av listan framöver och är så glad för alla fina ord ni skrivit om bloggen <3 Ni är bäst!!!

IMG_0600

Och just det! Idag går vi in i vecka 13 av graviditeten! Kollade precis appen där det står att 30% nu är avklarat. Sjukt ju, det känns som om det går fort nu! Livmodern är ungefär lika stor som en knytnäve och bebisen är 5,5 cm från huvud till stjärt. kan ni tänka er vilken liten mini. Åh, längtar sååå mycket till ultraljudet nästa vecka nu!

Det var allt för nu! Det blev många tankar i ett och samma inlägg, men vad jag förstod så gillar ni att läsa mina tankar från nuet, så jag hoppas att det blir ett uppskattat inlägg ändå!

Önskar er en fortsatt fin dag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Charlotte

    Vad spännande med hus. Skönt med färdigbyggt, vi har byggt själva och det kommer jag inte göra om..haha. Kram

    1. ptbyemma

      Vi har också en dröm om att bygga eget, men förstår att det är ett tufft projekt och många beslut. Vi får se hur det blir för oss, det här huset som vi kollade på har vi beslutat oss för att inte köpa =) kram

stats